Mosab aan de slag met Samen in Rotterdam

Meer statushouders laten deelnemen aan culturele, sociale en sportieve activiteiten in Rotterdam. Dat is het doel van de pilot ‘’Samen in Rotterdam’’. Deelnemers worden meer onderdeel van de stad, leren Mano kennen en vergroten hun sociale netwerk.

Het project is één van de vier nieuwe deelprojecten die door het fonds Solidarodam financieel worden ondersteund en die het programma SamenDoorSamen versterken. De andere projecten betreffen een pilot voor een ervaringsdeskundigheidsprogramma voor specifiek jonge statushouders, een praktijktaaltraject voor laaggeletterden en een pilot gericht op de sociaal-emotionele assertiviteit van jongeren.

Voor m.n. deze nieuwe projecten gaat Mosab Almohamed Albzo aan de slag. Wij kennen hem al langer als deelnemer van ons ervaringsdeskundigheidsprogramma voor statushouders, ook onderdeel van SamenDoorSamen. Mosab: ‘’Ik heb er ontzettend veel zin in om de nieuwkomers in Rotterdam zich meer thuis te laten voelen in de stad. Het is best een drempel om ergens alleen op af te gaan. Daarom gaan we met  groepjes naar bijvoorbeeld musea, concerten en sportactiviteiten. We gaan dingen samen organiseren, maar vooral ook gebruik maken van wat er al in de stad is.’’

Mosab doet dit werk voor Mano naast zijn activiteiten als professioneel beeldend kunstenaar, zie http://mosabanzo.nl/. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: