Mooi voor de dag dankzij kleedsessie bij Dress for Success

We zijn heel tevreden over en trots op onze goede samenwerking met Dress for Success Rotterdam. Al meer dan tweeëneenhalf jaar kunnen statushouders van ons programma SamenDoorSamen, en recenter ook van doorstroomlocatie Silja Europa, terecht voor een miniworkshop kleden en jezelf presenteren. “De sessie is geslaagd als iemand een kleur of kleding kiest die hij/zij normaal niet zou dragen, terwijl deze wel heel mooi staat”, stelt dress styliste Ilse.

Vandaag is vanuit onze programma’s een groepje dames op bezoek. Ze kunnen samen met de dress stylistes Ilse en Suheyla, die als vrijwilligers bij Dress for Success werken, rustig in de rekken kijken. Waar zijn ze naar op zoek? Welke kleuren vinden ze mooi? Wat zouden ze graag eens uitproberen? Ze krijgen tips en advies om kleding uit te kiezen waarmee ze goed voor de dag kunnen komen en mogen de gekozen kleding vervolgens houden.

De een is op zoek naar een goede jas voor in de lente en zomer. De ander wil graag wat leuke kleding om aan te trekken naar de Universiteit. Een deelnemer is op zoek naar kleding om aan te trekken bij het vrijwilligerswerk dat zij doet bij de Voedselbank. De ruimte van Dress for Success hangt vol met prachtige, kwalitatief mooie en stijlvol gepresenteerd dames- en herenkleding in alle maten.

Iets nieuws proberen
Samen met de dress stylisten van Dress for Success wordt eerst gekeken naar welke kleuren mooi staan bij het gezicht van de deelnemer en daarna wordt de best passende kleding uitgezocht. “Mensen hebben vaak de neiging om meer dezelfde modellen te kiezen. Wij proberen ervoor te zorgen dat zij iets uitproberen waar ze zelf in eerste instantie niet voor zouden gaan, totdat ze het aantrekken en zien hoe mooi het staat.”

De statushouders zijn ook van harte welkom om de miniworkshop te bezoeken voorafgaand aan een sollicitatie, een diploma-uitreiking of een feestje, zoals een bruiloft. De sessie duurt over het algemeen twee uur en vier deelnemers kunnen tegelijk bij Dress for Success terecht. “Soms is het een groepje mannen, dan weer een groepje vrouwen, maar gemixt kan ook. Of als echtpaar, samen op zoek naar een nieuwe outfit of stijl.”

Schitterende samenwerking
Eind oktober 2021 bezochten voor het eerst deelnemers van Stichting Mano een kleedsessie van Dress for Success aan het Rijnhoutplein, destijds afkomstig vanaf het eerste noodopvangschip, gelegen in Feijenoord, waar wij dagactiviteiten gingen organiseren. Het was het begin van een schitterende samenwerking die wij vanuit Stichting Mano zeer waarderen!