Mohamed en Mohamed aan de slag bij Maritiem Museum

Goed nieuws voor onze deelnemers Mohamed en Mohamed, beiden uit Syrië gevlucht en nog niet lang in Rotterdam. Gisteren hebben zij kennisgemaakt met Ed, hoofd onderhoud buitencollectie, en afspraken gemaakt om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Maritiem Museum (Leuvehaven).

Hun eigen overalls met het logo van het museum en werkschoenen zijn inmiddels besteld. De Mohameds kennen elkaar goed, zijn zeer gemotiveerd om aan het werk te gaan en hebben beiden jarenlang op zeeschepen gewerkt. Deze werkervaring kunnen ze goed inzetten bij bijvoorbeeld het onderhoud aan historische schepen.

Naast het doen van zinvol werk en het opbouwen van een netwerk, rekenen ze er op dat hun Nederlands door het werk bij het museum flink vooruit gaat. Ze volgen ook taallessen, in het kader van hun inburgering, en trainingen bij Mano. En met wat hulp van onze Mano-collega’s Saeed en Manar, een WhatsApp-groep en vertaalprogramma’s gaat het vast lukken met de communicatie op de werkvloer, zeker als Ed hen koppelt aan collega’s die graag ’lullen én poetsen’.