Met zelfvertrouwen een nieuw leven opbouwen in Nederland!

Naar een nieuw land komen en gaan leven in een nieuwe cultuur en een ander systeem is op zich al een uitdaging, helemaal als je al veel hebt meegemaakt in je leven. Daarom organiseren wij vanuit ons deelprogramma SamenVeerkrachtig de training psycho-educatie waarin deelnemers leren om met dit alles om te gaan.

“Het leven in Nederland is ook vol met uitdagingen en het vraagt mentale voorbereiding en weerbaarheid om goed te kunnen functioneren”, stelt trainer en ervaringsdeskundige Michael Kidane, die in Eritrea psychologie studeerde en de training samen met onze collega Rahel Habte voor een Eritrese groep verzorgde. “Ik gaf acht weken lang psycho-educatie training gericht op zelfvertrouwen, mentale weerbaarheid en assertiviteit.”

De deelnemers gingen verder aan de slag met onderwerpen als omgaan met stress, identiteit, zelfbeeld en communicatie. “Mijn complimenten aan de deelnemers die bij alle bijeenkomsten trouw aanwezig waren en ook heel gemotiveerd hebben meegedaan”, stelt Michael Kidane. “Ze zijn nu in een veilige omgeving en kijken uit naar een mooie toekomst in Nederland.”

Psycho-educatie is een training speciaal voor mensen met een vluchtelingachtergrond. De training is onderdeel van ons deelprogramma SamenVeerkrachtig dat zich richt op de versterking van de weerbaarheid en mentale gezondheid van nieuwkomers en wordt gegeven door een trainer met een vluchtelingachtergrond.