Met klein bedrag helpt Pachachaca gezinnen uit crisis

Door de coronacrisis zijn veel Peruaanse gezinnen in financiële problemen gekomen. “Nu het normale leven weer een beetje op gang komt, bieden we de gezinnen die eerst afhankelijk waren van noodhulp de kans om weer zelfstandig verder te gaan”, meldt Pachachaca.

“Met een renteloze lening kunnen vrouwen en mannen bijvoorbeeld een eigen marktkraam inrichten, in een karretje op straat hun waar (bijvoorbeeld zelfgemaakte pasta) verkopen of hun geld verdienen met het repareren van fietsen. Om zoveel mogelijk gezinnen op deze manier te steunen kunnen we donaties goed gebruiken!”

Pachachaca, zusterorganisatie van Mano, is een gezinshuis dat meer is dan alleen een veilige woonplek voor elf kinderen. Als educatief gemeenschapshuis draagt Pachachaca met ambulante hulpverlening voor kwetsbare gezinnen en een project gericht op het opzetten van mini ondernemingen bij aan integrale gemeenschapsontwikkeling.

Pachachaca wordt gerund door oud-directeur van de stichting Liesbeth en haar man Pavel. Mano ondersteunt Pachachaca door het delen van onze kennis, het werven van donaties en fondsen en het genereren van publiciteit.

Pachachaca steunen met een donatie? Dat zou hartstikke mooi zijn! De ontvangen bijdragen worden 100% besteed aan de gezinnen. Met een bedrag tussen €40,- en €400,- helpen wij een gezin om met een kleine onderneming weer eigen inkomsten te genereren en zelfstandig verder te kunnen. Helpt u mee? Het donatieformulier vindt u hier.