Met een fijn zonnetje ontspannen in Plaswijckpark!

We hebben afgelopen zaterdag 13 mei een fantastische dag beleefd in Plaswijckpark met zo’n tachtig mensen uit Oekraïne die onderdeel zijn van ons programma ‘Samen Sterk voor vluchtelingen uit Oekraïne’. Met een fijn zonnetje werd het een heerlijk dagje ontspannen. Bijvoorbeeld met een tochtje in de zwaan over de plas.

Vele generaties Rotterdamse families hebben hier al honderd jaar geweldige dagen beleefd en nu was het dus onze beurt. Voor de kinderen was er naast de gratis entree ook een bon voor een patatje, een pakje sap en een waterijsje. Enfin, we kunnen hele verhalen schrijven over hoe leuk de dag was, stelt coördinator Monica. “Maar ik denk dat de foto’s voor zich spreken.”

Met dank aan Kiwanis
Deze dag is mogelijk gemaakt door de heren van Kiwanis Rotterdam. Wij willen hen dan ook, zeker namens onze bewoners, enorm bedanken voor dit prachtige cadeau. Peter Steenbergen legde het contact tussen Mano en Kiwanis waardoor deze dag mogelijk werd.

Kiwanis Club Rotterdam is een club van vrijwilligers die onderdeel is van een wereldomvattende organisatie met autonome serviceclubs in meer dan negentig landen met in totaal circa 500.000 volwassen- en jeugdleden. Onder het motto ‘Serving the Children of the World’ streven de Kiwanis-clubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen.

Opvanglocaties
Sinds de late zomer van 2022 verzorgen wij ook locatiemanagement en het beheer van een aantal kleinere opvanglocaties in Rotterdam voor mensen uit Oekraïne. Zo zijn wij actief voor de tijdelijke bewoners van vijftien locaties in Rotterdam Charlois en Hoogvliet, van een tot opvanglocatie omgevormde kerk in Hoogvliet en van een voormalig bedrijfspand in Rotterdam-West.

Onze taken bestaan uit maatschappelijke begeleiding wat betekent dat wij ogen en oren zijn op de locatie en goed weten wat er speelt. We organiseren bewonersbijeenkomsten ter informatie en samenzijn en checken of het huisreglement wordt nageleefd.

Zoektocht naar werk
Verder beantwoorden we vragen tijdens vragenuurtjes, zijn we permanent bereikbaar, treden we op als vertrouwenspersoon of stellen deze beschikbaar binnen de community en begeleiden we naar eerstelijns zorg.

Tot slot helpen wij met de voorbereiding op en zoektocht naar werk en organiseren wij waar mogelijk ook leuke activiteiten met en voor de bewoners.

Wij willen Kiwanis Rotterdam dan ook, zeker namens onze bewoners, enorm bedanken voor dit prachtige cadeau. Peter Steenbergen (rechts) legde het contact tussen Mano en Kiwanis waardoor deze dag mogelijk werd.