Solliciteer en doe mee aan leerwerktraject Workshopleider Techniek
Ben je geïnteresseerd in onderwijs, hou je van techniek en lijkt het je leuk om workshops aan kinderen en jongeren te geven? Solliciteer dan naar een plek in ons leerwerktraject workshopleider techniek dat wij samen met HET LAB Rotterdam organiseren! Meedoen? Lees de volledige vacature goed door en reageer uiterlijk 22 september.
Leerwerktraject – Workshopleider technische en creatieve vaardighedenDeelnemers leren hoe ze workshops of lessen moeten opzetten voor kinderen en jongeren. Zij leren hiervoor de technische basisvaardigheden die passen bij het niveau en aanbod van het basis- en onderbouw voortgezet onderwijs (leeftijden: 7-13 jaar).
Bij een geslaagde afronding van de cursus zijn de cursisten voorbereid op een baan als onderwijsassistent op een basisschool, educatief medewerker in een museum of workshopleider (techniek en/of creativiteit) bij een welzijnsinstelling.
Wat kun je verwachten?
De cursusreeks combineert theorie en praktijk: in zes maanden leer je gebruik te maken van de digitale gereedschappen, en pas je deze kennis in oefeningen toe met groepen kinderen.Voorbeelden zijn robotica, 3D-ontwerp en 3D-printen, eenvoudige programmeertaal voor kinderen. Wat je gaat leren stemmen we ook af met basisscholen, om zo sneller tot een goede match te komen. Je leert wat je leuk vindt in combinatie met wat er door een school verlangd wordt.
Je krijgt les in hoe je aan een klas les geeft, passend bij het Nederlandse schoolsysteem. Met een aantal scholen in Rotterdam maken we afspraken over begeleiding door hun vakkrachten.
Aan het einde van de cursusreeks sta je met vertrouwen voor een groep kinderen. Dit doen we ook op scholen in Rotterdam. Zo leer je scholen ook van binnenuit kennen en maken leerkrachten al kennis met jou.
Een netwerk is net zo belangrijk als het hebben van vakkennis. Daarom werken we samen met gastdocenten, en door het bezoeken van scholen vergroten we jouw netwerk.
Enkele uren per week werken we met taaldocenten aan de verbetering van je Nederlandse taal, met een nadruk op de vergroting van je woordenschat. Jij weet je kennis in het Nederlands begrijpelijk en verstaanbaar aan kinderen over te brengen. Je werkt ook hard aan je uitspraak.
Het succes van deelname hangt sterk af van jouw inzet en motivatie. Samen met Hogeschool Rotterdam zorgen we dat de cursus wordt afgerond met waardevolle certificaten.
Het traject start in oktober en loopt door tot april 2024. Drie dagen per week krijg je theorie en praktijk. Kandidaten moeten gedurende het gehele traject beschikbaar zijn en een minimum van 80% aanwezigheid is verplicht. Midden september is de selectieronde.
Wie zoeken wij?
De kandidaten die we zoeken hebben meer dan gewone belangstelling voor eenvoudige digitale techniek en/of creatieve vakken. Je hebt misschien zelfs al een opleiding hierin gevolgd en afgerond. Belangrijk is ook de nieuwe vaardigheden op enthousiaste wijze kunnen overdragen aan kinderen en jongeren.
Profiel:
• Nederlands taalniveau B1+
• Bij voorkeur ervaring met of opleiding in het onderwijs
• Zelfstandig en gemotiveerd, positieve houding,
• Beschikbaar voor 3 dagen per week voor een periode van 6 maanden
• Geïnteresseerd om te werken met kinderen in Rotterdam
Interesse?
We nodigen jullie van harte uit om een motivatiebrief en cv te sturen naar: Lieke Galbraith, programmadirecteur Stichting Mano: lieke@stichtingmano.nl en naar
Tom van Doveren, directeur HET LAB Rotterdam tom@hetlabrotterdam.nl. Reageren kan tot en met 22 september 2023.