Meer dan driehonderd (oud)deelnemers in community SamenProgrammeren

De ene groep studeerde af en de andere staat op het punt van beginnen! SamenProgrammeren draait ook in 2023 op volle toeren! Binnen de bootcamp hebben we een community gecreëerd waarin alle (oud-)deelnemers tips, ervaringen en kansen op werk in IT met elkaar delen.

Bij SamenProgrammeren, dat wij in samenwerking met onze partner Code Matrix Zone uitvoeren, kunnen we terugkijken op een goede eerste helft van 2023 waarin we al twee groepen hebben afgerond. Op 7 juli heeft het feestelijk afstudeermoment van de tweede groep plaatsgevonden waarbij ook potentiële nieuwe studenten en bedrijven uit de IT aanwezig waren.

Inmiddels hebben we in 2023 al 22 deelnemers de eerste drie modules van SamenProgrammeren, Frond-end programmeren, ReAct en Advance Javascript en Back-end programmeren, afgerond. Daarnaast hebben wij ook uit azc’s of de noodopvang waar wij dagactiviteiten organiseren zes deelnemers de kans kunnen bieden om mee te doen aan de bootcamp.

Netwerken
Per groep verzorgen wij ook de masterclasses WordPress, Security, Scrum, CV & networking en data analyse. Omdat deze masterclasses worden verzorgd door partners uit de IT-wereld benutten we deze bijeenkomsten ook om te netwerken, koffie te drinken en om deelnemers de kans te bieden vragen te stellen over alles wat komt kijken bij werken in de IT.

Sinds de start van de bootcamp in 2020 hebben al meer dan driehonderd deelnemers meegedaan de onze bootcamp programmeren die nieuwkomers in Rotterdam de kans biedt om via een intensief, maar relatief kort traject verschillende programmeertalen te leren en kennis te maken met de werkvloer binnen de IT, op weg naar een baan als junior developer.