Masterclass recruitment voor bewoners noodopvang
We hebben een nuttige masterclass georganiseerd voor 32 aspirant-professionals die momenteel in de Rotterdamse noodopvang verblijven en die allemaal heel graag aan hun carrière willen werken hier in Rotterdam. De masterclass ‘Hoe werkt recruitment’ van Ruud Janssen bood handige tips voor het opstellen van een goed cv en het verloop van een sollicitatiegesprek.
Ruud Janssen, een doorgewinterde recruitmentprofessional, verzorgde de workshop voor de vluchtelingen en kwam met waardevolle inzichten over de Nederlandse arbeidsmarkt. Tijdens de sessie ging hij dieper in op effectieve strategieën voor het zoeken naar een baan en gaf hij insidertips om het slagingspercentage van sollicitaties te verhogen.
Verder verschafte hij inzicht in het nauwgezette selectieproces dat wervingsmanagers en recruiters gebruiken bij het beoordelen van cv’s en gaf hij een uitgebreid overzicht van wat kandidaten kunnen verwachten tijdens een standaard sollicitatiegesprek. Ook moedigde hij iedereen aan een LinkedIn-profiel te maken en hem toe te voegen als contact.
Niets is onmogelijk
De presentatie werd gevolgd door een boeiende vraag-en-antwoordsessie waarbij aanwezigen uit verschillende hoeken van de wereld, zoals Rusland, Syrië, Jemen, Iran, Afghanistan, Turkije en Oekraïne, met veel enthousiasme vragen stelden. De vragen gingen veelal over begeleiding bij het optimaliseren van hun vaardigheden, het benutten van hun werkervaring uit hun thuisland en het afstemmen van hun opleiding om een gewaardeerde bijdrage aan de Nederlandse samenleving te kunnen leveren.
Ruud Janssen is een zelfstandige professional die eerder heeft gewerkt voor bekende recruitmentbureaus, namelijk Frazer Jones, Robert Walters en andere bedrijven zoals Calco en Ebury. Hij gaf de nieuwe Rotterdammers nog een krachtige boodschap mee. ‘Niets is onmogelijk, blijf proberen en het zal je lukken’.
Geïnspireerd
Zelf raakte hij geïnspireerd door de niet aflatende vastberadenheid en passie van de tijdelijke bewoners van de noodomvang waarmee zij hun professionele dromen hier in Nederland najagen. “Het was een hartverwarmende ervaring om een hernieuwd gevoel van hoop te wekken en de steun te bieden die ze nodig hebben om opnieuw te dromen.”
Met het organiseren van de masterclass wil Stichting Mano een positieve impact maken op de levens van de noodopvangbewoners en investeren in deze getalenteerde individuen, zodat ze een betere toekomst in Nederland tegemoet kunnen zien. Dit als onderdeel van de dagactiviteiten die wij sinds eind 2021, in opdracht van Gemeente Rotterdam, organiseren voor bewoners van de Rotterdamse noodopvang.