Mano en Stichting Openhaard organiseren Meet & Eat

Stichting Openhaard en Stichting Mano hebben onlangs een Meet & Eat georganiseerd voor nieuwkomers in Rotterdam. Nieuwkomers die verblijven op de schepen aan de Parkhaven en de Maashaven gingen op bezoek Stichting Openhaard, locatie Zuid. De avonden waren zeer geslaagd met zeer tevreden gasten. Naast het lekkere eten en de gezelligheid, was er volop ruimte om van elkaar te leren.

Zo konden nieuwkomers die hun verblijfsvergunning inmiddels gekregen hebben en met hun gezinnen verenigd zijn hun ervaringen delen met nieuwkomers die nog niet zover zijn. Ook werd gesproken over de reis die een ieder heeft afgelegd en hoe het verder gaat in Nederland. Daarnaast werden adviezen en tips uitgewisseld. Bijvoorbeeld dat het belangrijk is snel de Nederlandse taal te leren en te proberen om zo veel mogelijk met de Nederlanders en hun cultuur kennis te maken.

Meerdere vrijwilligers en nieuwkomers met een verblijfsvergunning uit het netwerk van Stichting Openhaard waren aanwezig om samen met de gasten aan tafel de dialoog op te zoeken over vragen als: Wat hoop je Nederland te brengen en wat hoop je van Nederland te krijgen of leren? Hoe ziet jouw toekomst eruit in Nederland en wat heb je daarvoor nodig?

De vragen waren zowel in het Nederlands als in het Engels. Ook werd er af en toe in het Arabisch een samenvatting gegeven. Al met al waren de gasten en vrijwilligers zeer tevreden. Deze bijeenkomsten smaken naar meer!

Stichting Openhaard is een initiatief met sociaal-maatschappelijke, educatieve en culturele activiteiten. Samen met vrijwilligers in regio Rotterdam-Rijnmond, zet de stichting zich in voor een harmonieuze samenleving.