Mahmoud en Ron zijn de beste (taal)maatjes!

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Stichting Mano en voor alle deelnemers van onze verschillende projecten en activiteiten. Een van de vrijwilligersrollen is het taalmaatje. Maar wat doe je dan zoal als taalmaatje? Vrijwilliger Ron beantwoordt deze vraag met een leuk stukje dat hij schreef over zijn traject met Mahmoud uit Syrië!

Ron vertelt: “Op de foto zie je Mahmoud en mij (Ron). Ik ben taalmaatje voor Mano. Wat doe je dan als taalmaatje? Mahmoud en ik hebben elkaar de afgelopen maanden elke week gezien. Het ging natuurlijk om Nederlands leren en praten en dat hebben we gedaan!

“Niet veel echte lessen en vaak gingen we leuke dingen doen want alleen leren en praten is te saai. Meestal gingen we eerst koffie drinken want Mahmoud houdt erg van koffie (en ik ook 😊). Eigenlijk heb ik Mahmoud nooit thee zien drinken. Is dat vreemd voor iemand uit Syrië 😅?

“We hebben al van alles gedaan. Meestal ontmoetten we elkaar bij de bibliotheek en vanaf daar gingen we dan ergens naartoe. Zo hebben we bijvoorbeeld het Maritiem Museum bezocht. Ook zijn we een keer met de waterbus naar Dordrecht gegaan en zijn we naar Diergaarde Blijdorp geweest.

“Verder hebben we het Depot van museum Boijmans van Beuningen bezocht en zijn we op de Euromast geweest. Tenslotte hebben we lopend en pratend ook Rotterdam verkend.”