Maak kennis met ervaringsdeskundige en stagiaire Maya!

Ervaringsdeskundige nieuwkomers zijn niet meer weg te denken binnen Stichting Mano. Zij zijn actief als onze collega’s, zetten zich in voor onze stichting als bestuurslid of vrijwilliger of draaien mee op de werkvloer als stagiair. Omdat zij de doelgroep door en door kennen en de taal spreken zijn zij ontzettend waardevol bij een succesvolle uitvoer van onze activiteiten en programma’s. Graag stelt ervaringsdeskundige en stagiaire Maya zich aan u voor in onderstaande video.

Maya loopt stage bij Stichting Mano vanuit haar studie Maatschappelijke zorg die zij volgt bij Albeda via het Dunya-traject dat nieuwkomers extra ondersteunt op het gebied van taal. Maya heeft verschillende activiteiten binnen SamenDoorSamen, ons programma voor statushouders, doorlopen en deed dat zo goed dat zij nu actief is als stagiaire en bij verschillende trainingen optreedt als assistent of betrokken is bij de organisatie of vertalen van Nederlands naar Arabisch en andersom.

Zo ondersteunt zij bijvoorbeeld bij de trainingen Digitale administratie, bij de workshops waarbij nieuwkomers aan de slag gaan met Office ter voorbereiding op een opleiding en een nieuwe baan en assisteerde zij bij de actieve taalles De Nieuwe Rotterdammert waar we met deelnemers de taal oefenen, netwerken en Rotterdam leren kennen door een krant te maken.