LetterFestival gaat zondag gelukkig door!

Het LetterFestival gaat aanstaande zondag 21 november gelukkig door. Zowel in de bibliotheek als online is het evenement bij te wonen. En dat is ook goed nieuws voor Stichting Mano want tijdens dit festival wordt geld ingezameld voor onze taalprojecten!

“Wij nodigen iedereen die taal een warm hart toedraagt uit om mee te doen aan een middag vol taalplezier”, stellen de gezamenlijke Rotterdamse Rotaryclubs en de Bibliotheek Rotterdam die het LetterFestival voor de derde keer organiseren.

Op het programma staat een dictee geschreven door Wim Tromp Meesters, docent Klassieke Talen aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Dat belooft wat! Het dictee wordt voorgelezen door niemand minder dan Judith Bokhove. Zij heeft als wethouder 2021 uitgeroepen tot Jaar van de Taal.

Tijdens het LetterFestival is er ook een spannende Duplicate Scrabble-wedstrijd, waarbij iedere deelnemer wordt geconfronteerd met hetzelfde bord en dezelfde letters. Om thuis mee te doen, heb je alleen een computer, tablet of smartphone nodig.

“We willen met het LetterFestival zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Mano. Denk dan ook eens aan mogelijkheden om extra geld in te zamelen. Laat je bijvoorbeeld per goed geschreven woord sponsoren door vrienden en bekenden, of doneer je scrabblescore in euro’s. Zo kun je een persoonlijke bijdrage leveren aan de strijd tegen laaggeletterdheid.”

Het LetterFestival zamelt dit jaar geld in voor projecten van Stichting Mano gericht op het verbeteren van taalvaardigheid. Wie de taal onvoldoende beheerst riskeert op vele vlakken in de problemen te komen. Het netwerk ontbreekt, informatie over gezondheidszorg is onbegrijpelijk en het regelen van financiën en budget blijkt een onmogelijke opgave.

Doneren kan via deze link of door rechtstreeks over te maken aan Stichting Mano via NL81 INGB 0004644474 onder vermelding van ‘donatie LetterFestival 2021’. Stichting Mano heeft de ANBI status.

Het LetterFestival is op zondag 21 november, van 14:00 tot 16:00 uur.