Leerzame studiedag met Van Veldhuizen Stichting

We hebben een studiedag verzorgd voor het team van de Van Veldhuizen Stichting. Het thema was ‘Interculturele communicatie’ en in samenwerking met onze ervaringsdeskundige collega’s maakten we er een leerzame dag van voor iedereen!

De ochtend bestond uit een algemeen deel met theorie over interculturele communicatie. Wat zijn interculturele communicatiestijlen en hoe verhoudt Nederland zich bijvoorbeeld tot andere landen zoals Syrië en Eritrea. Hoe kijken de verschillende landen aan tegen tijd, machtsverhoudingen, korte en lange termijnplanning en directheid?

Eerlijke kans
In de middag bespraken we samen met onze ervaringsdeskundige collega’s verschillende casussen waar de hulpverleners van de Van Veldhuizen Stichting mee te maken kregen. “We hebben allemaal veel van elkaar geleerd!” stelt coördinator Anouk.

De Van Veldhuizen Stichting staat al vanaf haar bestaan (in 1957) voor een eerlijke kans voor alle kinderen om op te groeien in een gezonde en veilige omgeving. “Wij willen dat alle kinderen, in welk gezin ze ook opgroeien, gelijke kansen krijgen. Alle kinderen moeten zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.”

Kennisdeling
Met dank aan onze ervaringsdeskundige collega’s hebben wij veel kennis en expertise op het gebied van interculturele communicatie in huis. Deze zetten wij graag in om andere organisaties, die ook werken met nieuwkomers en/of andere culturen, te trainen in het kader van kennisdeling.