Kom op bezoek bij Silja Winter Wonderland!

Komt dat zien! In de buurt van cruiseferry Silja Europa hebben wij een Silja Winter Wonderland ingericht dat vanaf zaterdag 13 januari te bezoeken is. De gezellige schaatsbaan met blokhutjes en picknicktafels eromheen is niet alleen bedoeld voor de tijdelijke bewoners van deze noodopvang in de Merwehaven voor wie wij dagactiviteiten organiseren, maar ook voor de buren, scholen en bedrijven, dus kom gezellig langs! Om te beginnen tijdens de feestelijke opening aanstaande zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur!

Het winterpleintje heeft nadrukkelijk tot doel om meer verbinding te creëren tussen de statushouders die de cruiseferry tijdelijk bewonen en de buurtbewoners van de naastgelegen wijk Oud Mathenesse. De schaatsbaan kwam tot stand in samenwerking met de wijk, omliggende bedrijven en Gemeente Rotterdam. We willen schaatsplezier voor iedereen!

We hebben keihard gewerkt om het braakliggende terrein om te toveren in een waar Silja Winter Wonderland. De schaatsbaan is omringd door wintersport blokhutjes en uitgerust met picknicktafels om even bij te komen en te genieten van een winterse, warme versnapering. Alles is feestelijk en sfeervol versierd en dus is het er echt gezellig toeven. Op locatie zijn schaatsen en ander speelgoed te leen. De komende tijd zullen wij verder ook nog voor de nodige verrassingen en entertainment zorgen.

Feestelijke opening
Kom meteen een rondje schaatsen tijdens de feestelijke opening. Iedereen is welkom en de entree is gratis. De ingang bevindt zich aan de Marconistraat, recht tegenover het noodopvangschip Silja Europa. Vanaf de opening is de schaatsbaan toegankelijk op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur en voor groepen van 13.00 tot 15.00 uur. De schaatsbaan zal tot en met 8 maart 2024 in gebruik zijn.

Scholen zijn ook van harte welkom om met de klas op excursie te komen naar de schaatsbaan (zie ook onderstaand flyer). Dit kan van woensdag tot vrijdag van 12.00 tot 15.00 uur door te reserveren via jeroen@stichtingmano.nl. Ook zullen er de komende tijd verschillende kinderactiviteiten worden georganiseerd. De kinderen die tijdelijk op Silja Europa wonen hebben heel veel zin om tijdens het schaatsen meer kinderen uit de buurt te leren kennen en om samen te spelen.

Bedrijfsuitje
Een bedrijfsuitje is ook mogelijk op Silja Winter Wonderland. Kom langs voor een ontspannen en gezellige tijd op de schaatsbaan. De volwassenen die op de Silja Europa verblijven, kijken uit naar de kans om met Rotterdamse teams en werkgevers kennis te maken. Bedrijfsuitjes zijn mogelijk van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor bedrijven bieden we ook gepersonaliseerde schaatsevenementen en clinics aan, op maat gemaakt en tegen een schappelijke vergoeding. Geïnteresseerd? Voor meer informatie of reserveringen kunt u mailen naar: jeroen@stichtingmano.nl en zie onderstaande flyer.

Tot ziens bij Silja Winter Wonderland!

Silja Winter Wonderland - nieuw Final School poster Silja Winter Wonderland Final -Bedrijven poster 3-Silja Winter Wonderland