Koffie, croissantjes en leren omgaan met emoties

We hebben weer een succesvolle ‘Ontbijten met de psycholoog’ georganiseerd. Eens per maand kunnen ontheemden uit Oekraïne hier terecht voor een kopje koffie, thee en een lekker croissantje terwijl we samen met een psycholoog aan de slag gaan met een thema. Dit keer was dat emoties en hoe ermee om te gaan!

Dat was gezellig, het was genieten van de broodjes en ook weer heel interessant. Mental coach Anastasia hield namens Stichting Mano een presentatie over emoties en benadrukte dat we ze niet moeten wegdrukken. Aandacht ging verder uit naar leren omgaan met emoties van jezelf en anderen én wat emoties voor ons kunnen betekenen.

Nuttig en nodig
We konden rekenen op een interactieve groep van negentien deelnemers die met veel vragen en reflectie kwam. Om te ontspannen werd er ook twee keer gemediteerd en we hebben kleurrijke tekeningen gemaakt. “Het was gezellig, veilig, interessant en een nuttig en nodig event”, stelt coördinator Ivanna van Stichting Mano.

‘Ontbijten met de psycholoog’ zijn informele themabijeenkomsten die voortkomen uit onze Pilot Mentale ondersteuning, onderdeel van ons programma Samen Sterk voor ontheemden uit Oekraïne in Rotterdam. Onder het genot van een kopje koffie en thee met heerlijke croissants op een prettige en gezellige plek creëren we een sfeer van vertrouwen, openheid en zorg, waarin deelnemers kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn.

Dag van de psycholoog
Tot slot willen wij meteen van de gelegenheid gebruik maken om alle Oekraïense psychologen te groeten om dat het onlangs in Oekraïne de Nationale dag van de Psycholoog was.