Kledingmarkt groot succes dankzij alle fantastische bijdragen!

De kledingmarkt die wij afgelopen week hebben georganiseerd was een enorm succes. Niet alleen hebben wij honderden nieuwe Rotterdammers van een warme winterjas, trui en andere kleding kunnen voorzien, het was ook nog eens een knus en gezellig event waar iedereen letterlijk en figuurlijk even kon opwarmen, met warme chocolademelk en de goede sfeer.

Verschillende groepen bewoners van tijdelijke opvangschepen hebben een bezoek gebracht aan de kledingmarkt die op 27 en 28 december werd georganiseerd in de Coolenkit, vlakbij het kantoor van Stichting Mano. De rekken hingen vol met goede, warme winterjassen en een groot aanbod van andere warme kleding voor vrouwen, mannen en kinderen.

‘So friendly!’
In totaal kwamen zo’n 350 mensen langs in twee dagen tijd, die allemaal een grote zak warme winterkleding mee hebben genomen. De bezoekers konden naast kleding ook lekkere producten meenemen uit gedoneerde kerstpakketten en daarnaast was er warme chocolademelk, thee, koffie, fruitsap, kerstkoekjes en chocoladekransjes en hartige hapjes met kaas tomaat en verschillende soorten pesto. ‘You Dutch people are so friendly’, zei een bezoeker uit Jemen. ‘As big as the size of the sky!’

Hartverwarmend was het om te zien hoe iedereen de afgelopen weken en dagen heeft bijgedragen. De hoeveelheid goede kleding die wij hebben mogen ontvangen was ongekend en overtrof onze verwachtingen. De producten uit de kerstpakketten waren de kers op de taart en we staan nog versteld van een ieders inzet!

Tas nieuwe sokken
Zo kregen we bijvoorbeeld tweehonderd winterjassen gedoneerd van Stichting Because we Care uit Weesp, waar in het bijzonder Leoni ons markt enorm heeft gesteund. Dankzij haar kregen we ook nog extra winterjassen voor kinderen. Ook Rattaplan Berkel en Rodenrijs, De Doorsluizer uit Maassluis, Secundo uit Malden en Mantou Nouveau BV uit Eindhoven hebben heel veel kleding gedoneerd.

Verder kregen wij via de Rotterdamse Uitdaging, Brandwijk Themapakketten en Croonwolter&dros prachtige kerstpakketten om uit te delen. En tot slot waren er natuurlijk talloze particulieren die bij ons kantoor aanklopten met bijvoorbeeld een tas nieuwe sokken of een goede winterjas.

Enorm bedankt!
En dan nog alle mensen, vrijwilligers en collega’s, die een handje kwamen helpen, soms helemaal vanuit Groningen. En ook de tijdelijke bewoners van een opvangschip hebben geholpen met het opbouwen van de markt, met het aanvullen van de kleding tijdens de markt en met de afbouw!

De kleding die over is gebleven gaat via Stichting Spoetnik onderweg naar Oekraïne. Nogmaals ontzettend bedankt lieve mensen!