Kennismaken met instanties tijdens Wegwijs in Rotterdam

De eerste twee groepen van ‘Wegwijs in Rotterdam’ zijn gestart. Deze cursus richt zich in zes lessen op voorlichting over verschillende instanties in Rotterdam zoals de Vraagwijzer, Het Juridisch Loket, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de huisarts.

De eerste helft van de les bestaat uit taalles en theorie over de instantie waarbij woordenschat een grote rol speelt. Het tweede gedeelte van de les willen we graag op bezoek bij een instantie of een voorlichter van de instantie langs laten komen in de les. De cursisten hebben dan vragen voorbereid die ze gaan stellen aan de medewerker van de instantie.

‘Moeders van Rotterdam’ kwamen al langs om te vertellen wat zij kunnen betekenen voor nieuwe moeders in de stad. Ook zijn ‘Het Wijkteam’ en ‘Je Goed Recht’ op bezoek gekomen om hun rol in de stad uit te leggen.

Met juridische vragen kunnen we bijvoorbeeld terecht bij ‘Je Goed Recht’ in Rotterdam Zuid. Deelnemers van SamenDoorSamen weten nu precies wat de instantie doet en kunnen daar zelf aan de bel trekken wanneer nodig! Binnenkort mogen we ook de huisarts, Stichting Het Vaste Lastenpakket en ‘Duo for a job’ ontvangen.