Journalisten van Het Nieuwe Rotterdammertje 4 aan de slag met Durf!

De 4de editie van Het Nieuwe Rotterdammertje is in de maak en op de redactie wordt keihard gewerkt aan een mooie krant over het thema Durf! Want wat durf jij allemaal en wat zou je heel graag nog leren durven?

Met die vragen werden enkele Rotterdammers afgelopen week al verrast tijdens de straatinterviews op de Schiedamsesingel. Zijn er wel dingen die Rotterdammers niet durven? Was natuurlijk eerst de vraag, maar uiteindelijk bleek er toch nog wel wat hoogtevrees en wat te denken van een tochtje met een luchtballon of autorijden in een onbekende, drukke, grote stad?

Eerder gingen de journalisten van de kinderkrant zelf al aan de slag met deze vragen. Er werden schilderijen gemaakt van wat zij zelf durven of graag zouden leren durven. Het werden prachtige werken van Zaid met een slang om zijn nek en van Lamees die hoopt ooit een keer in het diepe te durven springen.

De komende weken staan er nog mooie interviews op het programma, wordt er gewerkt aan een reportage waar echt lef voor nodig is en gaan de journalisten nog mooie verhalen en tekeningen maken voor hun eigen krant die naar verwachting eind september zal verschijnen.

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: