Interessante workshop over werken met nieuwkomers

Ervaringsdeskundige Nour Alzaman, zelf ondernemer, zal tijdens ons congres de energieke workshop ‘Cultuur op de werkvloer’ verzorgen. Haar workshop zit boordevol informatie voor organisaties en bedrijven die werken met nieuwkomers.

Tijdens de workshop leren deelnemers over de (werk)cultuur van Levantijns-Arabische landen, en over de verschillen met Nederland. Ook zal Nour aandacht besteden aan time-management, studeren en het sociale leven binnen de verschillende culturen. “Na deze bijeenkomst loop je vol positieve energie en met een groter begrip voor inclusiviteit de deur uit. En bovendien leren deelnemers een paar zinnen Arabisch spreken!” stelt de commissie die het congres organiseert.

Nour (30) is sinds 2015 in Nederland. “Het mooie aan Nederland is dat je ontelbare opties hebt. Of je nu een man bent of een vrouw, de wereld ligt voor je open. Ik wist niet dat ik een ondernemer kon worden! Maar ik heb in mijn eentje echt een bedrijf opgebouwd hier. Met ‘Arabic is simple’ geef ik Arabische taal- en cultuurlessen aan mensen die met vluchtelingen werken. In Syrië was dat niet mogelijk. Maar hier kan alles.”

Het congres Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee is uitgesteld naar donderdag 7 april 2022 van 9.30 tot 17.00 uur in Debatpodium Arminius en gaat over Gezondheid en Arbeidsparticipatie. Het congres bijwonen kan door een plek te reserveren via deze link.