Inspirerende workshops Zadkine, SKVR en Mano afgesloten met expositie

Een aantal deelnemers van SamenDoorSamen is de afgelopen tijd samen met eerstejaars studenten Social Work van Zadkine aan de slag gegaan met een heel leuk kunstproject van vier workshops  schilderen, fotograferen en storytelling! Het project werd dinsdag 21 juni met een feestelijke presentatie in Verhalenhuis Belvédère afgesloten.

Tijdens de presentatie, toonden de deelnemers van Stichting Mano en de studenten alles waaraan zij de afgelopen weken had hebben gewerkt. Al schilderend, schrijvend en fotograferend gingen ze aan de slag met het thema ‘Nieuw land, nieuw leven’.

Het doel van dit project is om een inspirerende samenwerking te laten plaatsvinden tussen Zadkine en Stichting Mano waarbij de deelnemers door middel van verschillende kunstworkshops elkaar inspireren en motiveren. “Samen kunst maken zorgt voor verbinding, kracht, kennis en vertrouwen”, benadrukt projectmodewerker en docent van een van de workshops Mosab Anzo.

Film
Naast de kleine expositie van de deelnemers met de schilderijen, foto’s en verhalen werd ook de film vertoond die Cyrille van SKVR specifiek heeft gemaakt over de workshop. Binnenkort zal deze film ook nog gedeeld worden via de website van Stichting Mano! Gemeente Rotterdam kwam ook een keer op bezoek in de les en maakte toen dit mooie filmpje.

Het werd een gezellige bijeenkomst in het Verhalenhuis samen met alle deelnemers, kunstenaars die de workshops verzorgden, docenten van Zadkine en collega’s van Stichting Mano. Tot slot kregen alle deelnemers en studenten hun certificaat uitgereikt! Na het officiële gedeelte  en de presentatie stond er een heerlijke maaltijd van de Volkskeuken en een drankje klaar voor alle aanwezigen.