Informatiemiddag over nieuw leerwerktraject workshopbegeleider techniek
Interessant nieuws voor deelnemers die ervaring willen opdoen met les geven! Stichting Mano en HET LAB Rotterdam starten binnenkort met het Leerwerktraject Workshopbegeleider Techniek. Deelnemers met een achtergrond als statushouder leren hier hoe zij educatieve techniekworkshops aan kinderen en jongeren kunnen geven. Op 6 mei is er een informatiemiddag voor geïnteresseerden.
Tijdens het leerwerktraject leren deelnemers hoe je workshops over techniek kunt verzorgen voor kinderen en jongeren, vergelijkbaar met de workshops van De Kleine Wetenschapper van Het Lab. Het traject is een goede kans om ervaring op te doen met het bedenken en geven van techniekworkshops. Deze ervaring is nuttig voor wie de stap naar onderwijs wil maken.
Oefenen met workshops geven
Het leerwerktraject is voor mannen en vrouwen, vereist B1 taalniveau, duurt vier maanden en deelnemers worden in 20 uur per week opgeleid tot workshopbegeleider. Naast theoretische lessen, ook bij Stichting Mano, krijgen deelnemers ook volop de mogelijkheid om te oefenen in de praktijk door echt workshops te geven bij Het Lab.
Deelnemer Amani heeft via SamenDoorSamen ervaring opgedaan met het geven van techniekworkshops aan kinderen bij Het Lab. In Syrië was zij al docent Natuurkunde en inmiddels heeft Amani haar eerste Nederlandse baan als technisch onderwijsassistent Natuurkunde op het Marnix Gymnasium in Rotterdam.
Informatiemiddag
Op vrijdag 6 mei is van 15.00 tot 17.00 uur bij Het Lab (Schiemond 20) een informatiemiddag over het leerwerktraject. Tijdens de middag kunnen geïnteresseerden informatie inwinnen, vragen stellen en een voorbeeldworkshop bijwonen. Na de informatiemiddag volgen er sollicitatiegesprekken. Er zijn maximaal zes plaatsen.
Aanmelden voor de informatiemiddag kan via: info@samendoorsamen.nl .
Vacature Een stap richting werk of studie in onderwijs of jongerenwerk