Hoedje van Papier wordt Mano!

Groot nieuws! Na bijna 15 jaar gaat Hoedje van Papier verder onder een nieuwe naam. Per 1 januari is het zover: Adiós Hoedje! Hola Mano! Wat we doen verandert natuurlijk niet. Ook stichting Mano zet zich in voor kwetsbare mensen, jong en oud, in onze samenleving.

Door de jaren heen hebben duizenden deelnemers meegedaan aan onze activiteiten en hebben zij zich ontwikkeld van kwetsbaar naar daadkrachtig. Met onze programma’s en activiteiten willen we mensen zo optimaal mogelijk mee laten doen in de samenleving.

In het verleden richtte ons werk zich vooral op kinderen, en daar paste onze naam bijzonder goed bij. Sinds enige jaren zetten we ons ook in voor (jong-) volwassenen. Daarom kiezen we nu voor een nieuwe, beter passende naam.

Iedere Rotterdammer verdient een eerlijke kans om mee te doen. Ons werk maakt participatie mogelijk voor mensen die anders buiten de boot dreigen te vallen. Wij bieden deelnemers een flinke dosis zelfredzaamheid zodat ze de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Zo – met een helpende hand – voelt iedereen zich thuis in ons mooie Rotterdam.

Maar bij Rotterdam alleen blijft het niet. De helpende hand van Mano reikt nog veel verder, zelfs naar Peru! Daar is onze stichting ooit begonnen. Ook zijn wij elders in Nederland actief als vaste partner van Stichting Het Vergeten Kind.

Mano is er trouwens niet alleen voor personen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook organisaties kunnen bij ons terecht voor training, advies en ondersteuning. Wij geloven in het bundelen van krachten en werken in de overtuiging dat we – met elkaar en voor elkaar – samen verder komen!