Hoedje van Papier steunt campagne Het Vergeten Kind

In de aanloop naar de Week van het Vergeten Kind, die plaatsvindt van 29 januari tot en met 4 februari, voert onze partner Stichting Het Vergeten Kind campagne met als thema ‘Stop het doorverhuizen van uit huis geplaatste kinderen’, waarbij o.a. een petitie wordt ingezet. Duizenden kinderen kunnen vanwege de onveilige thuissituatie niet meer bij hun eigen vader en moeder wonen. Veel kinderen worden onnodig vaak doorgeplaatst en gaan meedraaien in ‘de carrousel’ van de hulpverlening, waarbij ze continu moeten verhuizen naar een andere plek, groep of pleeggezin. Weer een rondje in de carrousel: opnieuw beginnen, andere gezichten, een nieuwe school en ondertussen proberen een warm en liefdevol thuis te vinden. Zo herstelt een kind niet van fysieke en mentale klappen. Er zijn kinderen die in een aantal jaar tijd wel 15 tot 20 keer worden versleept van plek naar plek en dat moet stoppen. Uiteraard ondersteunen wij Het Vergeten Kind hierbij, voeren we campagne met hen in Rotterdam, helpen wij met de organisatie van een 3-tal events in de Week en verzorgen wij de begeleiding en inzet van de jongerenraad The Unforgettables.

Helpen jullie ons mee het onnodig doorverhuizen van uit huis geplaatste kinderen te stoppen? Komende tijd zullen wij de klok blijven luiden en dit probleem blijven agenderen, totdat er stappen worden gemaakt. We geven de kinderen hiermee een stem en strijden voor verbetering van de situatie. Want elk kind verdient een liefdevol thuis waar het mag blijven.

Ga naar www.hetvergetenkind.nl en teken de petitie. Het kost je niet meer dan een minuut en het levert voor de kinderen heel veel op.