Het Nieuwe Rotterdammertje schrijft over ‘Ik durf alles-dag’!

Stel dat je op een ochtend wakker wordt en je voelt iets raars. Het kriebelt vanaf je tenen tot aan je kruin. Je weet meteen dat het een bijzondere dag zal worden. Een dag heel anders dan alle andere dagen. Je denkt: vandaag zou ik de wereld kunnen veranderen want ik voel dat ik vanaf nu echt alles durf! Als schrijvers en tekenaars van Het Nieuwe Rotterdammertje gingen wij aan de slag met verhalen en tekeningen over hoe deze dag verder zou verlopen!

Op de 30ste verdieping kijk ik naar beneden
Dat wordt een leuke dag! Ik ga heel hard fietsen op straat. Ik fiets altijd op de stoep naar het plein bij mijn huis, maar nu durf ik alles en ga ik op de straat en het gaat heel goed. Iedereen gaat voor mij aan de kant! Daarna ga ik in een ander huis wonen. In het hoogste huis van Rotterdam op de 30ste verdieping. En ik zou heel de dag naar beneden kijken en naar het uitzicht en dat zou ik superleuk vinden. En daarna ga ik de wereld veranderen. Ik ga alles scholen en huizen naast elkaar zetten zodat kinderen zelf naar school kunnen lopen of fietsen. (Door Ecrin)

Ik spring uit de helikopter
Ik ga met een helikopter naar een land waar ze geen goede regels hebben. Ik spring uit de helikopter met een parachute om het land te veranderen. Ik spreek met iedereen af dat de regels minder streng moeten zijn en het gaat heel goed dus ga ik door zodat de regels in heel de wereld minder streng worden. En als de wereld beter is ga ik zelf fietsen. Ik ga bergen beklimmen op de fiets. (Door Sabah)

Het zijn bankovervallers!
Ik word vanochtend wakker. Ik voel iets raars. Ik kijk naar de klok. Het is vijf voor half negen. Ik haast me naar school. Op school is het stil. Ik ben vergeten dat het zondag is en dus haastte ik me voor niks naar school. Ik wil kattenkwaad uitvoeren, maar dat durf ik niet. Ik probeer het en ik durf het. Ik bel aan bij de engste buurman in de buurt en ik ren en ren. Op eens zie ik mensen schreeuwen. Het zijn bankovervallers. Ik ren eropaf en hou de boeven tegen. En nu weet ik het zeker: ik durf alles. Ik ga reizen over de wereld om alle slechteriken tegen te houden! (Door Abdulrahman)

Een tijger als huisdier
Vandaag stond ik op. Ik voelde me anders. Ik voelde met sterker en beter. Er kwam op eens een tijger in de straat. Ik ging uit bed en pakte een net op de tijger te vangen. Ik ving de tijger. Bam! Ik heb hem. Toen ging naar landen om oorlogen te stoppen en ik nam een tijger als huisdier en ik ga scholen beter maken en ik kwam in het nieuws! (Door Abduljabbar)