Heel veel enthousiasme en energie op Kiwanis familiedag

Kinderen uit Oekraïne, die in Rotterdam verblijven in gemeentelijke opvanglocaties, konden zich afgelopen zaterdag lekker uitleven in Plaswijckpark. Kiwanis Rotterdam hield daar de jaarlijkse familie/kinderdag en stelde maar liefst honderd vrijkaartjes voor de kinderen beschikbaar en dat was inclusief patat en ijs! “Fantastisch, een hele leuk sfeer leverde dat op”, stelt coördinator Monica van Mano.

Het werd een mooie dag die wat regenachtig begon, maar de vrolijkheid van de kinderen zorgde al snel voor opklaring. “Wat minder warm zorgde voor veel meer energie en heel veel enthousiasme. Er is zo veel te doen zoals waterfietsen in zwanenbootjes op de vijver, er zijn pretparkattracties en de kinderboerderij. Dus kinderen konden van klein tot groot van alles doen.”

Dat zorgde voor heel veel blije kinderen, die ook nog met een voucher een patatje, ijsje en pakje sap konden halen in het restaurant, en heel veel blije ouders omdat de kinderen het naar hun zin hadden. “Ook is op zo’n dag goed te zien hoe binnen de opvanglocaties de onderlinge sfeer enorm is verbeterd en mensen en gezinnen veel meer samen optrekken. Bijvoorbeeld een ouder van drie kinderen die ook de kinderen van de buren meeneemt. Het was een dag van samen spelen en samen optrekken.”

Goede opkomst
Met de honderd vrijkaarten van Kiwanis Rotterdam hebben we heel veel kinderen, uit de woonlocaties waar ontheemden uit Oekraïne verblijven, blij kunnen maken in samenwerking met onze partners Leger des Heils, De Ontmoeting en De Huischmeesters. “We hadden een hele goede opkomst. Er is veel animo voor wat we organiseren en voor deze kansen in Rotterdam.”

De familiedag is mogelijk gemaakt door de heren van Kiwanis Rotterdam. Kiwanis Rotterdam is een club van vrijwilligers die onderdeel is van een wereldomvattende organisatie met autonome serviceclubs in meer dan negentig landen met in totaal circa 500.000 volwassen- en jeugdleden.

Vrijkaarten
Onder het motto ‘Serving the Children of the World’ streven de Kiwanis-clubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Zo stellen zij voor de jeugdige deelnemers van onze projecten ook vrijkaarten beschikbaar voor een bezoek aan voorstellingen van Jeugdtheater Hofplein en kregen wij in het verleden vrijkaarten voor diverse kindervoorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen.

Wij willen Kiwanis Rotterdam dan ook, zeker ook namens onze bewoners en deelnemers, enorm bedanken voor de fantastische en gezellige dag en de andere vrijkaarten die zij mogelijk maken.

Samen Sterk
Activiteiten ter ontspanning en ontmoeting zijn onder deel van ons programma ‘SamenSterk voor vluchtelingen uit Oekraïne in Rotterdam’ dat wij in de loop van 2022 hebben ontwikkeld en inmiddels jaarlijks draaien vanuit ons werk in de opvang en begeleiding van vluchtelingen uit Oekraïne. We richten ons hierbij verder op het organiseren van trainingen richting opleiding en werk, sociale/woonbegeleiding, het opknappen en huiselijker maken van woonlocaties en op mentale ondersteuning middels workshops en een spreekuur.