Stichting Mano - Heel Rotterdam Helpt een handje mee 1500x500

Geen handen geven, wel een handje helpen

Rotterdam heeft jou nodig!

Stichting Mano helpt kwetsbare Rotterdammers mee te doen in de samenleving. Wij ondersteunen bij de ontwikkeling van kwetsbaar naar daadkrachtig. Wij gaan voor optimale participatie naar eigen willen en kunnen.

Aanmelden

Meld je aan als vrijwilliger op afstand en help kwetsbare stadgenoten in deze moeilijke tijd.

aanmelden >

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via handjehelpen@stichtingmano.nl.

Honderden Rotterdamse kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen volgen wekelijks activiteiten bij Stichting Mano of worden bezocht door een vrijwilliger. Vanwege de coronacrisis was dit de afgelopen maanden vaak niet persoonlijk mogelijk en zochten we naar digitale alternatieven. Maar juist in deze tijd is een helpende hand harder nodig dan ooit! Voor onze deelnemers is informatie niet altijd begrijpelijk en vaak hebben zij geen netwerk om vragen aan te stellen of op terug te vallen. Gelukkig kunnen we ook op afstand veel voor mensen betekenen. Digitale nabijheid in een tijd van social distancing. En waar het kan, zoeken we elkaar op.

netwerk

Wekelijks contact: live of op afstand

Een handje helpen kost vaak maar een uurtje per week. Stichting Mano koppelt je aan een gezin of individu waar je wekelijks in persoon of op afstand contact mee kunt onderhouden. Je kunt het gezin of de persoon helpen door de taal te oefenen (bijvoorbeeld 1-op-1 of in een digitaal taalcafé) of voor te lezen aan de kinderen. Je kunt vluchtelingen op weg helpen in de stad door samen te kletsen, sporten, knutselen en nog veel meer. In het aanmeldformulier staat een overzicht van de vrijwilligersrollen en kun je jouw voorkeur opgeven. Ook als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, gaan we graag met je in gesprek. Geen handen schudden, wel handen uit de mouwen!

op afstand

Een gift is ook welkom

Ben je niet in de gelegenheid om je tijd te doneren maar wil je toch iets doen? Een financiële bijdrage aan onze Rotterdamse activiteiten kan altijd!

doneer >

Stichting Mano helpt ook Peruaanse gezinnen

De oorsprong van onze activiteiten ligt in Peru. Onze oud-directeur Liesbeth runt daar samen met haar man Pavel gezinshuis Pachachaca. Door de huidige coronacrisis zijn veel Peruaanse gezinnen in de problemen gekomen. Ze kunnen niet werken door de lockdown en hebben geen geld om eten te kopen. Sinds april deelt Pachachaca voedselpakketten uit aan gezinnen die in extreme armoede leven. We kunnen deze gezinnen niet in de kou laten staan! Met uw bijdrage kunnen we voedselpakketten blijven uitdelen en helpen we deze gezinnen overleven.

Met een bijdrage naar keuze maakt u een groot verschil voor deze gezinnen en kinderen! Helpt u mee?

doneer >

Aanmelden basistraining voor taalvrijwilligers

Alle Rotterdamse (aankomend) taalvrijwilligers kunnen zich aanmelden voor een basistraining. Meld je hier aan voor de training.
aanmelden >

Heb je vragen over de basistraining voor taalvrijwilligers? Neem contact op via taal@stichtingmano.nl.

Wil je meer weten van Stichting Mano? Bekijk dan ons filmpje...