Handen uit de mouwen tijdens de verkiezingen

Nieuwe Rotterdammers die deelnemen aan onze projecten zijn vandaag actief tijdens de verkiezing voor het Europees Parlement. En niet alleen als kiezers! Maar liefst zestien ervaringsdeskundigen en deelnemers gaan vandaag enthousiast als vrijwilliger aan de slag op zeven verschillende stembureaus verspreid over Rotterdam. Wethouder Faouzi Achbar kwam een kijkje nemen bij Estabragh, Karima en Hamideh.

De nieuwe Rotterdammers zullen kiezers welkom heten, de weg wijzen, vragen beantwoorden en assisteren bij het stemmen. “Wethouder Achbar wilde graag nieuwe Rotterdammers aan het werk zien tijdens de verkiezingen en kwam daarom speciaal naar Rotterdam Alexander om hier te stemmen”, vertelt trainer Annette die deze activiteit namens Mano begeleidt.

Faouzi Achbar is namens DENK wethouder in Rotterdam. Hij is verantwoordelijk voor de onderwerpen Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie. “Hij bezocht het stembureau samen met twee leerlingen van een Rotterdamse school die via het project ‘Baas van morgen’ van Jinc een dag meelopen met de wethouder.”

Mooie kans
Eerder deden deelnemers uit onze programma’s al vrijwilligerswerk bij de Provinciale Staten en waterschappen verkiezingen en de parlementsverkiezingen. “Het is een mooi proces en een kans om van dichtbij te zien hoe verkiezingen werken, dat iedere stem telt, en dat is goed om vertrouwen in de democratie te krijgen”, stelt trainer Annette Diender die de activiteit initieerde.

Ook zorgden onze deelnemers voor feedback op de e-learning voor vrijwilligers. In samenwerking met Team Verkiezingen 010 is gewerkt aan het eenvoudiger maken van de online training zodat deze voor zoveel mogelijk mensen duidelijk en toegankelijk is.

Laat je horen!
Samen met Vluchtelingenwerk, Stichting Aarde en WE Organization voerden we de afgelopen weken campagne om aandacht te besteden aan het belang van stemmen. “Door te stemmen kunnen we ons laten horen”, stelt projectcoördinator Adel van Stichting Mano.