Handen uit de mouwen tijdens de klustraining

Zelf allerlei klusjes in en rond het huis kunnen klaren is hartstikke handig. Dat vinden ook de vrouwen die mee doen aan onze activiteiten binnen SamenEmanciperen. Op hun verzoek organiseerden wij een training waarin de vrouwen heel gemotiveerd en met veel enthousiasme met klussen aan de slag gingen.

Eerst werd aandacht besteed aan verschillend gereedschap en allerlei nieuwe Nederlandse woorden die hierbij komen kijken, zoals de hamer, zaag, een meetlint, timmeren. Maar al snel werd ook theorie in de praktijk gebracht, bijvoorbeeld door zelf iets af te meten of een latje vast te timmeren.

Vanuit de doelgroep kwam ook de wens om te leren schilderen en werd aandacht besteed aan onderwerpen als: hoe plak je iets af, welke materialen gebruik je, wel of niet schuren, etc. Tijdens overige lessen kwamen water en elektra aanbod, bijvoorbeeld een sifon vervangen of de stoppen wisselen.

Hout bewerken
Daarna gingen de dames aan de slag met hout bewerken. “Uiteindelijk hebben de deelnemers zelf houten onderzetters gemaakt door deze zelf te zagen, te schuren en te beschilderen. De training was echt een succes”, stelt coördinator Camila.

SamenEmanciperen is onderdeel van SamenDoorSamen het programma waarin wij statushouders activiteiten bieden die hen klaarstomen voor volledige participatie aan en zelfredzaamheid binnen de Nederlandse maatschappij.