Groep 3 van Op Pad Met Taal zomers afgesloten

Groep 3 van de cursus Op Pad Met Taal is afgerond en het  was een leuke groep om les te geven, stellen de docent Francien en vrijwilliger Selma. “Ze waren enthousiast en hadden veel doorzettingsvermogen.”

In veertien lessen van twee uur hebben de deelnemers veel geleerd. “Het automatiseren van het geleerde ging steeds beter, we zijn dan ook heel trots op ze! De eerste foto (hierboven) laat zien hoe blij we waren na de succeservaringen van het vragen stellen aan mensen op straat.”

Die dag hebben de cursisten het geleerde in de praktijk gebracht. “We zijn leuke, interessante en lieve mensen tegengekomen, die onze deelnemers de tijd gaven om hun vragen te stellen en ze graag wilden beantwoorden.”

Francien en Selma: “Wat ook erg leuk was, is dat we ze kaartjes naar elkaar hebben laten sturen. Hiervoor hebben we veel geoefend met het schrijven van hun NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) en zijn we samen de kaarten gaan posten.

De laatste les werd zomers afgesloten. “We hebben ijsjes gegeten om het behalen van het certificaat te vieren (zoals te zien is op de foto hieronder).”