Grimaldo van start met lerarenopleiding Wiskunde en Natuurkunde!

Fantastisch nieuws van onze partnerorganisatie Pachachaca in Peru. “We zijn super trots op Grimaldo die het toelatingsexamen voor de Universiteit in Cuzco heeft gehaald.” Grimaldo, een van de jongeren die is opgegroeid in het gezinshuis van Pachachaca, heeft hier keihard voor gewerkt en liet al eens zien dat hij talent heeft als onderwijzer.

Op maandag 10 oktober kon hij meteen van start met zijn vijfjarige opleiding aan de Universiteit van Cuzco. die hem voorbereidt om leraar Wiskunde en Natuurkunde te worden op de middelbare school.

“Grimaldo heeft vrijwel geen moment onbenut gelaten om te studeren voor het toelatingsexamen, en met succes! Als enige leerling uit Calca en als enige ex-leerling van zijn middelbare school wist hij het examen te halen waardoor hij meteen al kon beginnen.”

De afgelopen maanden maakte Grimaldo lange weken en dagen aan de academie die jongeren voorbereidt op het examen door de lesstof van de afgelopen jaren te herhalen en extra lesstof aan te bieden voor de verschillende vakken van hun toekomstige opleiding.

Naar Cuzco
Pachachaca: “Vaak zat hij daar van maandag tot en met zaterdag (en soms zelfs op zondag) van 8:30 tot 20:00 uur in de boeken en werden zijn studiedagen alleen onderbroken om te trainen voor basketbal of om naar zijn bijbaantje te gaan in cultureel café/restaurant Arbana.”

De eerste maanden zullen de lessen nog virtueel plaatsvinden, maar begin volgend jaar zal Grimaldo samen met zijn broer Walter, die in februari met Grafisch Ontwerp is begonnen, in Cuzco op kamers gaan wonen om de lessen op de universiteit te vervolgen.

Als afstudeerproject voor de middelbare school liet Grimaldo al zien dat hij talent heeft als leraar. Als vrijwilliger gaf hij les aan de kinderen van ons project Mujer Nueva die elke middag onder leiding van onze leraren worden begeleid bij hun huiswerk.

Goede leraar
Voor de leerlingen bedacht hij een les waarin zij samen karton, glas en plastic flessen langs de rivier verzamelden en leerde hij de kinderen op creatieve wijze het afval te recyclen tot bloempotten, mappen voor hun schoolwerk en kaarsenhouders.

“Grimaldo ontdekte zo dat hij het lesgeven erg leuk vindt, maar ook dat de kinderen en leraressen hem erg waardeerden om zijn geduld, inlevingsvermogen en talent om de leerlingen op een leuke manier te motiveren. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Grimaldo een goede leraar zal worden!”

Na Rebeca (Mode Design in Lima) en Walter (Grafisch Ontwerp in Cuzco), is Grimaldo de derde die het huis uitgaat. “We zijn trots op onze kinderen omdat ze ooit met een enorme leerachterstand begonnen en nu zijn toegelaten tot een vervolgopleiding waar ze hun talenten en interesses verder kunnen ontdekken en ontwikkelen op weg naar een gelukkige toekomst.”