Gezond en gezellig koken met de studenten van GIDS!

Voor het project Taal, Activering en Gezondheid zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met Gezondheidsstudenten in De Samenleving (GIDS). Het project bestaat uit taallessen Nederlands over lichamelijke en mentale gezondheid, bewegingsles en sindskort dus ook uit gezellig en gezond samen koken!

De studenten geneeskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben gastlessen verzorgd over gezond eten, het belang van bewegen en een gezonde maaltijd bereiden. Alle gastlessen waren goed voorbereid door de studenten en voor de deelnemers goed te volgen. De deelnemers vonden het fijn zelf vragen te kunnen stellen over gezond eten.

Aan tafel!
De laatste les was een kookles. Het Westervolkshuis in Spangen heeft voor deze kookles hun keukenruimte beschikbaar gesteld. De studenten van GIDS hebben vier verschillende recepten van gezonde maaltijden uitgezocht en kochten ook alle ingrediënten voor deze maaltijden in, zodat de deelnemers meteen aan de slag konden.

En dat deden ze voortvarend! Al snel was alles gesneden en stonden er pannen op het vuur. Na een uurtje konden de deelnemers en de studenten aan tafel om van al het lekkers te genieten. Wat een succes was dit. Het plezier straalde zowel van de gezichten van de deelnemers als van de studenten af.