Gezocht! Oud-docenten en Arabisch sprekende assistenten

Wij zijn per direct op zoek naar vrijwilligers met een achtergrond in het onderwijs voor educatieve dagbesteding voor basisschoolkinderen op de doorstroomlocatie Silja Europa waar wij activiteiten organiseren. Ervaring en bijzondere affiniteit met het onderwijs, met educatieve kinderactiviteiten en met de doelgroep is belangrijk.

De educatieve dagbesteding voor kinderen bestaat nu uit laagdrempelige taallessen, rekenen, knutselen, techniek en spelletjes. Tot nu toe hebben we van maandag tot en met donderdag zowel een ochtendgroep van 8.30 tot 11.30 uur als een middaggroep van 12.00 tot 15.00 uur, die beide uit zo’n vijftien kinderen bestaan met basisschool leeftijd.

Graag willen we deze activiteit ook op vrijdag verzorgen en willen we graag een pool aan vrijwilligers als elkaars achtervang samenstellen. We zijn daarom hard op zoek naar meer leraren, activiteitenbegeleiders en assistenten!

Assistenten hebben vaak ook een rol als vertaler van Arabisch naar Nederlands en andersom omdat de meeste kinderen alleen Arabisch en (nog!) geen Nederlands spreken.

Vind je het leuk om hierbij betrokken te zijn of ken je iemand die les wil geven, mee wil denken of wil assisteren laat het ons dan weten! Stuur dan een mailtje naar jeroen@stichtingmano.nl .