Gezocht met spoed! Vrijwilligers voor Rotterdampas tours!

Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers die ons een handje kunnen helpen met het verzorgen van Rotterdampastours voor de bewoners van noodopvanglocatie Silja Europa. Wij zijn namelijk druk bezig met het verzorgen van rondleidingen door Rotterdam voor de duizend statushouders die hier tijdelijk worden opgevangen. “Ik geef deze activiteit vijf sterren en raad iedereen aan om met een gezellige groep van de Silja op pad te gaan”, stelt onze teamleider Lisa. 

We hebben al heel veel groepen mee op pad genomen en het gaat heel goed, maar we hebben ook nog vele groepen te gaan! Als vrijwilliger ga je op pad met een groep van tien mensen om samen met hen Bibliotheek Rotterdam en het centrum van de stad te bezoeken om zo de mogelijkheden van de Rotterdampas te tonen. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Met de groep en een vertaler vul je het formulier van de Rotterdampas in op Silja Europa.
  • Samen met de groep en een vertaler reis je met de metro naar Blaak.
  • Met het ingevulde formulier wordt in Bibliotheek Rotterdam de Rotterdampas aangevraagd, een foto gemaakt voor op de pas en krijgen de mensen hun Rotterdampas meteen mee.
  • Samen verken je de bibliotheek en de mogelijkheden aldaar.
  • Vervolgens neem je de groep mee voor een korte tour door het centrum zodat zij een gevoel krijgen bij de mogelijkheden van de Rotterdampas.
  • Met de Rotterdampas kun je samen een ijsje gaan eten.
  • Daarna kun je nog samen op kosten van Stichting Mano een kopje koffie gaan drinken met de groep om het boekje van de Rotterdampas door te nemen.
  • Daarna kunnen de mensen zelfstandig terug naar de boot (via metrostation Marconiplein) of verder op eigen houtje de dag vullen.

Aanmelden
De tijdsinvestering voor de Rotterdampastour is maximaal 4 uur. Meer informatie aanvragen of aanmelden kan via het mailadres info@welkominrotterdam.com.

Ook kunnen wij nog vrijwilligers gebruiken die actief willen zijn als taalmaatje, in het taalcafé of als docent/trainers van Nederlandse cultuur. Interesse? Laat het ons weten via bovenstaand mailadres!