Gezellig naar het Wereldmuseum naast de bijles

Vrijwilliger Myrthe besloot na weken lang thuis met lezen te oefenen samen met het gezin waar zij bijles geeft een uitje te plannen. “Wij gingen met de Rotterdampas naar het Wereldmuseum en dat was leuk en heel leerzaam!” schrijft zij in een klein verslag dat zij van het uitstapje maakte.

“Het uitje begon bij de fietsenmaker om alle fietsbanden op te pompen. Vervolgens gingen we met een lange fietstocht door het centrum naar de andere kant van de stad. In het Wereldmuseum begonnen we bovenin met een speurtocht. Daarnaast lazen we veel over andere landen en culturen, dat was erg interessant (en zo oefenden we ook moet lezen zoals we thuis doen)!

“Ook waren er veel dingen die we konden doen, zoals onze eigen dingen ontwerpen of spelletjes. Daarna gingen we naar beneden voor de Superstraat. Dit was enorm leuk en hier hebben we tot het eind van de dag gespeeld.

Snel weer een uitje!
“Vervolgens stapte weer op de fiets om naar huis te gaan, dat was best een vermoeiende tocht na zoveel leuks! Toen we thuiskwamen ploften we meteen op de bank. Daar spraken we af dat we snel weer een uitje plannen.”

Myrthe is bijlesdocente binnen ons programma SamenOpgroeien dat kinderen en gezinnen activiteiten aanbiedt die hen in staat stellen goed mee te draaien in de Nederlands maatschappij. Soms gaat dit om kinderen en gezinnen die nog maar kort in Nederland zijn, maar ook gezinnen met een migratieachtergrond die een steuntje in de rug kunnen gebruiken proberen wij verder te helpen.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Stichting Mano? Bekijk hier de verschillende functies die wij hebben!