Geslaagd en leerzaam eerste Digi-Taalfestival van 2024!

We kunnen terugkijken op een heel gezellig, maar bovenal nuttig eerste Digi-Taalfestival van 2024. Afgelopen vrijdag werd de Hesseplaats omgetoverd tot een vrolijk festivalterrein waar veel te beleven was voor kinderen en heel veel te leren over taal, digitalisering en hoe iedereen goed mee kan blijven doen.

Samen met partners Bibliotheek Rotterdam, Dock, Gro-Up Buurtwerk, Alsare, OpenArms, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Vluchtelingenopvang Ommoord Zevenkamp (VOZ) en Stichting Lezen en Schrijven was Stichting Mano aanwezig om de nieuwsgierige voorbijgangers te informeren over activiteiten in de wijk om de taal te leren en digitaal bij te blijven.

Gruffalo
Kinderen konden zich uitleven op een groot speelkussen, er werd voorgelezen, de Gruffalo zelf was van de partij en je kon woorden bij elkaar lettersjoelen! Natuurlijk was er ook een heerlijk bakkie koffie of iets anders lekkers van Coffee On Wheels en er was popcorn.

Doel van het Digi-Taalfestival is om laaggeletterdheid meer bekendheid te geven en bewoners bewust te maken dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan in de digitalisering van de huidige tijd.

Agenda
Na de zomervakantie staan er nog vier Digi-Taalfestivals op het programma, dus zet het alvast in de agenda!

Woensdag 4 september 12.00-16.00 Digi&Taalfestival, Stichtseplein (Feijenoord).

Woensdag 11 september 13.00-16.00 uur Digi&Taalfestival, Noordplein (Rotterdam Noord).

Woensdag 18 september 13.00-16.00 uur Digi&Taalfestival, Plein 1953 (Charlois).

Woensdag 25 september Hillegersberg/Schiebroek (tijdstip en locatie volgen nog!)

Doe mee!
Ook meedoen, meehelpen of een informatiestand bemannen met jouw organisatie? Neem vooral contact met ons op zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Stuur een mailtje naar melanie@stichtingmano.nl .

Foto’s: Rob Radix

Foto door Melanie van Stichting Mano.