Geslaagd als rijinstructeur en meteen al volop klanten

We hebben de eerste geslaagde kandidaat binnen ons leerwerktraject rijinstructeur dat wij samen met partner MPowerment uitvoeren! Ammar heeft nu zijn eigen rijschool, Drivesmart, en al zo’n tien klanten die bij hem rijles volgen. En hij is heel gemotiveerd om ook nieuwe deelnemers van het leerwerktraject te gaan begeleiden en/of op te leiden. “Om iets terug te kunnen doen, maar vooral omdat dit een hele mooie kans is voor nieuwkomers”, stelt hij.

Met een grote glimlach poseert hij naast zijn lesauto waarop naast de welbekende L de naam van zijn eigen rijschool prijkt. Werk wordt nog gemaakt van een sociale media en eigen website, maar vraag naar rijlessen is er volop, zo ervaart Ammar (35) die sinds 2019 in Nederland is en bij Mano van het leerwerktraject hoorde omdat hij er het spreekuur bezocht en zijn kinderen onderwijsondersteuning kregen. “Vanuit een lastige situatie ben ik binnen een jaar op een succesvol punt beland.”

Ook Anas, partner van Stichting MPowerment, die de lessen en examens voor de deelnemers organiseert, is tevreden. “Het eerste leerwerktraject is een uitdaging, de eisen zijn heel hoog en we proberen de deelnemers zo goed mogelijk te trainen. We zijn blij dat Ammar zijn opleiding heeft afgerond en hebben zelf ook veel geleerd tijdens dit eerste traject. Dat nemen we weer mee naar het nieuwe traject dat we nu gaan opstarten voor vrouwelijke deelnemers.”

Veel vraag naar rijles
Het leerwerktraject rijinstructeur checkt eerst de aanleg van de kandidaten om vervolgens met een gemotiveerde groep aan de slag te gaan met theorie- en praktijklessen ter voorbereiding op alle te behalen examens. “Omdat er veel vraag is naar rijlessen en onze kandidaten ook nog verschillende talen spreken is er meteen veel werk voor hen, het is een traject met baangarantie.”

Nu Ammar klaar is zal hij de komende tijd nog ondersteund worden bij zijn bedrijfsvoering. “We gaan samen kijken hoe hij nog meer klanten kan bereiken zodat zijn rijschool financieel gezond wordt.” En hij is als eerste geslaagde kandidaat een belangrijke samenwerkingspartner geworden die nieuwe leerlingen zal gaan begeleiden.

Vrouwelijke rijinstructeur
Zo werd Ammar meteen ook betrokken bij de intake en het testen van aanleg bij de groep vrouwelijk deelnemers voor een nieuw leerwerktraject dat binnenkort start. “Veel meisjes en vrouwen willen liever een vrouwelijke rijinstructeur”, weet hij. “Dus het wordt een waardevol traject en ik wil deze vrouwen heel graag coachen.”

Dit is een mooi succesverhaal, stelt projectcoördinator Adel van Stichting Mano. “Maar het is ook een uitdaging. We kregen te maken met lange wachttijden voor examens en herexamens bij het CBR. Maar uiteindelijk bereiken we, buiten de gebaande paden om, ons doel. Nieuwkomers de kans bieden op werk in een branche waar tekorten zijn.”

Drivesmart
Het leerwerktraject is onderdeel van deelproject ‘Samen aan de slag’ dat Rotterdamse statushouders trainingen biedt om de stap naar een opleiding of betaald werk te kunnen maken. Naast het traject voor rijinstructeur zijn deelnemers ook bezig voor heftruckchauffeur, vrachtwagenchauffeur en thuiszorgmedewerker.

En een beetje reclame maken we tot slot nog graag voor Ammar en zijn rijschool Drivesmart. “Amar spreekt Nederlands, Engels, Arabisch, Turks en Koerdisch, dus zijn de rijlessen in al die verschillende talen te volgen. Zijn website en sociale media komen eraan maar we kunnen bij deze zijn telefoonnummer (0620767879) alvast vermelden voor geïnteresseerde nieuwe klanten.

Van links naar rechts: Adel, Ammar en Anas.