Gebruik je stem tijdens de EU-verkiezingen!

De Europese verkiezingen staan voor de deur en ook voor nieuwe Rotterdammers is het belangrijk om goed te weten waar deze verkiezingen over gaan en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. Samen met Vluchtelingenwerk, Aarde Online en WE Organization voerden we campagne om hier aandacht aan te besteden. “Door te stemmen kunnen we ons laten horen”, stelt projectcoördinator Adel van Stichting Mano.

Via de gezamenlijk opgezette landelijke campagne ‘Gebruik je stem’ willen we informeren en de dialoog openen om ervoor te zorgen dat ook onze deelnemers weten wat de verkiezingen voor het Europees Parlement inhouden en waarom het zo belangrijk is deze verantwoordelijkheid te nemen, te gaan stemmen en je stem te laten horen. Naast verschillende informatiebijeenkomsten loopt er ook een online campagne.

Actief op stembureau
Bij Stichting Mano werd een bijeenkomst georganiseerd waarbij ook Anna Strolenberg, kandidaat op de lijst van politieke partij VOLT, aanwezig was. “Ook zijn wij langs geweest bij verschillende taalcursussen die worden georganiseerd bij Mano om de deelnemers te informeren over deze verkiezingen en over waarom het belangrijk is om te gaan stemmen”, vertelt Adel.

Deelnemers van Stichting Mano zullen tijdens de verkiezingsdag opnieuw actief zijn als vrijwilligers op stembureaus. Maar liefst achttien nieuwe Rotterdammers hebben zich aangemeld om de handen uit de mouwen te steken en het stemproces van dichtbij mee te maken. Zij zullen kiezers welkom heten, de weg wijzen en assisteren bij het stemmen.

Wethouder op bezoek
En een aantal van deze vrijwilligers weet al dat zij kunnen rekenen op hoog bezoek. Wethouder Faouzi Achbar heeft laten weten dat hij langs zal komen op het stembureau waar Estabragh, Karima en Hamideh aan de slag gaan. “Hij wil graag nieuwe Rotterdammers aan het werk zien tijdens de verkiezingen”, stelt trainer Annette die deze activiteit namens Mano begeleidt.