Fun & Play Festival met vijfhonderd bezoekers een enorm succes!

Het Fun & Play Festival dat wij afgelopen week hebben georganiseerd is een enorm succes geworden. Kinderen en ouders uit de noodopvang voor ontheemden uit Oekraïne, van het opvangschip Silja Europa waar statushouders verblijven, en uit de wijk zelf kwamen er in grote getale op af! Er werd naar hartenlust gespeeld en geknutseld en heel veel plezier, glimlachen en dankbare ouders waren het resultaat!

Ruim vijfhonderd bezoekers kwamen op het festival af dat wij in nauwe samenwerking met en op de locatie van Sportspeeltuin Hillesluis organiseerden. Ook Speelboerderij Odilia, vrijwilligers van de Rotary, Jeugdfonds Sport en Cultuur, de Sportspullenbank, SpeelsGemak, BSW Rotterdam, Lori Events, freestyle footballer Jasmijn Janssen en HET LAB Rotterdam verleenden hun medewerking. Samen met de genoemde partijen en alle workshopdocenten, trainers, begeleiders, vrijwilligers en Mano-teamleden werd een geweldige dag neergezet.

Heel veel lol!
Fantastisch om te zien was hoe iedereen met iedereen speelden. Of de kinderen nu uit de wijk kwamen, uit de noodopvang voor mensen uit Oekraïne of van het opvangschip voor statushouders, maar een ding was belangrijk tijdens deze middag en dat was lekker met zijn alles spelen en heel veel lol maken!

Buiten konden de kinderen zich uitleven op de super populaire waterstormbaan, een springkussen en een rodeostier, met stoepranden, oudhollandse spelen, schminken en de toestellen en spellen van de sportspeeltuin. Freestyle voetballer Jasmijn Janssen (Nederlands kampioen in 2022!) gaf een spectaculaire show en verzorgde clinics waar de kinderen trucs konden leren.

180 T-shirts
Binnen werden de mooiste knutselwerkjes gefabriceerd tijdens de creaworkshops en de kinderen konden er aan de slag met het ontwerpen en bedrukken van een T-shirt waarvan er maar liefst honderdtachtig werden gemaakt! En iedereen kreeg een goedgevulde goodiebag met een cap, bidon, T-shirt en lekkernijen die wij mogelijk konden maken dankzij vele donaties.