Feestelijke overhandiging knutselcreaties op De Volendam

Met de overhandiging van kleurrijke collages aan de bemanning van de Holland America Line, medewerkers van het Leger des Heils en wethouder Faouzi Achbar is het programma van dagbestedingsactiviteiten voor vluchtelingen uit Oekraïne, dat wij de afgelopen maanden op cruiseschip MS De Volendam organiseerden, feestelijk afgesloten.

Ons werk op het cruiseschip, waar wij sinds mei samen met andere betrokken partijen dagactiviteiten organiseerden voor de 1200 tijdelijke bewoners, zit er zo goed als op. Binnenkort stromen ook de laatste families door naar woningen in Rotterdam en omstreken.

Om stil te staan bij de afsluiting van deze bijzondere periode en om alle betrokkenen hartelijk te bedanken was er een feestelijke receptie met lekkere hapjes en een creatief cadeautje voor iedereen die de afgelopen maanden de handen uit de mouwen heeft gestoken.

Knutselzaterdag
De kinderen van het schip maakten tijdens de knutselzaterdagen onder leiding van de knutseldocentes Wil, Saskia en Oekraïense vrijwilligers, prachtige collages die afgelopen dinsdag overhandigd werden als dank voor ieders inzet tijdens deze bijzondere tijd op het schip.

Van de gemeente en Leger des Heils ontvingen wij ook een mooi aandenken en warme woorden van dank voor de bijzondere samenwerking. Met elkaar hebben we de tijdelijke bewoners van het cruiseschip rust, ontspanning en een stukje waardigheid kunnen terug geven in deze zo moeilijke en emotionele tijd.

De mensen die op het cruiseschip zijn opgevangen uiten heel vaak hun waardering voor deze opvang en alle activiteiten en daar mogen we als Gemeente Rotterdam en alle samenwerkende partijen trots op zijn. Iedereen nogmaals heel veel dank voor alle geleverde inzet!