Eritrese vrouwengroep exposeert zelfgemaakte kunst in Melly!

Eritrese vrouwen die meedoen aan ons programma SamenDoorSamen hebben de afgelopen vijf weken samen met de SKVR kunst gemaakt. En dat leverde schitterende werken op! Tijdens een feestelijke expositie (met Eritrees buffet en Eritrese koffieceremonie!) werden hun prachtige, kleurrijke werken tentoongesteld in Kunstinstituut Melly, Witte de Withstraat 50!

Van Eritrese en Nederlandse vlaggen tot aan bomen, bladeren en bloemen ‘Fiori’ in het Tigrinya. ”Mijn talenten ontwikkel ik dankzij deze workshops. Ik hoop dat we dit in 2023 vaker gaan doen. Ik vind het erg leuk”, zei een van de deelneemsters trots.

De Eritrese vrouwengroep (55+) liet zich tijdens een workshopreeks van haar meest creatieve kant zien en dat leverde echt schitterende kunstwerken op die zij vol trots hebben tentoongesteld in het kunstinstituut aan de Witte de Withstraat.

Een en al feest
Daar kwamen kunst, cultuur, verschillende nationaliteiten en leeftijden samen in een kleurrijke ruimte. Er was Eritrese catering, een Eritrese koffieceremonie, de priester kwam voor het gebed en er was een certificatenuitreiking. Een en al feest! Volgend jaar gaan we samen met de SKVR aan de slag met een nieuwe doelgroep!

Tijdens het project werd gewerkt aan verschillende kunstvormen. De bedoeling is verbinden en de dames in contact brengen met kunst en cultuur. Samen met de SKVR werd dit doel mooi bereikt. Ook is er een fotoreportage gemaakt waar de deelnemers een fotoboekje krijgen.

De workshopreeks is een initiatief van Stichting Mano, SamenDoorSamen en SKVR.