Eritrese muziekgroep, concert en festival in de maak bij Worm!

Er was een jamsessie bij Worm nodig om het enthousiasme aan te wakkeren, een tweede jamsessie om een grote groep te vormen en inmiddels zijn er plannen voor een concert en een Eritrees festival. Vanuit Stichting Mano is een groep Eritrese jongeren begonnen met Eriband.

Samen muziek maken is het doel en tegelijk biedt dit de Eritrese jongeren ook een groter netwerk en meer contact met de Rotterdamse jongerencultuur. “Met de muziekgroep willen we naar een concert toe werken dat we zelf (mee)organiseren. Dat geeft de kans om veel te leren en echt mee te doen in de stad.”

De Eritrese jongeren kunnen gebruik maken van oefenruimtes, instrumenten en apparatuur bij Worm, maar dromen ook van hun eigen spullen. “Zodat we straks op ieder moment overal kunnen optreden.”

De muziek zorgt dat Eritrese jongeren zich meer thuis voelen en meer gemotiveerd raken om werk te maken van hun toekomst. Stichting Mano: “Bij ons kunnen ze, naast voor begeleiding bij het opstarten van de muziekgroep, ook aankloppen om beter Nederlands te leren en stappen te zetten richting een opleiding, vrijwilligerswerk of werk.”

“We geloven dat samen muziek maken echt het verschil kan maken. We hebben nu twee jamsessies georganiseerd en het enthousiasme is groot, ook onder jongeren die echt nog zoekende zijn in de stad en zich nog niet thuis voelen in Rotterdam.”

Met dank aan Worm en in samenwerking met Stichting Mano is een mooi begin gemaakt. “We denken dat wij samen echt kunnen groeien door in een band te zitten en naar een concert toe te werken. In samenwerking met Stichting Mano en Worm denken wij dat het echt gaat lukken om de band mogelijk te maken en concerten te geven en een festival te organiseren met Eritrese muziek en Eritrees eten.”