EriBand speelt op Rotterdams Eendracht Festival

EriBand gaat zijn debuut maken voor het grote Rotterdamse publiek. De band, die ontstaan is binnen ons programma SamenDoorSamen voor statushouders, zal namelijk optreden tijdens het Eendracht Festival dat op 20 juli op verschillende podia in het centrum van Rotterdam wordt gehouden.

EriBand heeft uiteraard al vaker opgetreden in Rotterdam tijdens besloten Eritrese feesten en vorig jaar tijdens ons eigen Eritrea Evenement. En tijdens Oerol Terschelling 2022 traden de muzikanten met Eritrese roots al op voor een flink publiek. Maar nu kunnen zij ook het grote Rotterdamse publiek betoveren.

Jamsessie
Tijdens het Eendracht Festival zal EriBand te zien zijn op het Toekan-podium waar klassieke en moderne niet-westers georiënteerde bands zullen spelen. Daar wordt van reggae tot ampapiano en van balkan tot latin geprogrammeerd door partijen die diep in de scène zitten, zoals Arp Frique, Amapiano NL, Music Matters en Grounds.

EriBand is ontstaan tijdens een door Mano georganiseerde wekelijks jamsessie voor Eritrese jongeren. Dankzij Janpier Brands, voormalig directeur van WORM Rotterdam konden zij gebruik maken van een ruimte.

Meerdere optredens
Uit de wekelijkse jamsessie, die een groot succes was, ontstond een vaste kern van muzikanten die nog altijd wekelijks in WORM repeteert onder leiding van Etu Massawa, en inmiddels al meerdere optredens heeft gegeven.