Eriband gaat optreden tijdens Dak Rotterdam!

Er komt weer een mooi nieuw optreden aan van Eriband, de band die een aantal jaar terug ontstond uit jamsessies van Eritrese deelnemers van ons project SamenDoorSamen voor statushouders. De band trad in 2022 al op tijdens festival Oerol op Terschelling, gaf vorig jaar nog een optreden tijdens het Eendracht Festival Rotterdam en zal nu, op zondag 14 juli van 18.00 tot 19.00 uur, spelen op het populaire festival Dak Rotterdam!

Die dag staat er op het dak aan de Kromme Elleboog (tussen de Witte de Withstraat en Westblaak) een Eritrees feestje op het programma. “We hebben een Guayla Habesha, een Eritrees samenzijn met alles erop en eraan: muziek en lekker eten”, stelt de organisatie.

North Sea Roundtown
Samen met North Sea Roundtown nodigt het festival Eriband uit op het dak. “Luister naar hun heerlijke muziek en geniet van een speciaal Eritrees gerecht met de injera en shiro”, aldus Dak Rotterdam.

EriBand is ontstaan tijdens een door Stichting Mano georganiseerde wekelijks jamsessie voor Eritrese jongeren. Dankzij Janpier Brands, voormalig directeur van WORM Rotterdam konden zij gebruik maken van een ruimte.

Meerdere optredens
Uit de wekelijkse jamsessie, die een groot succes was, ontstond een vaste kern van muzikanten die nog altijd wekelijks repeteert onder leiding van Etu Massawa, en inmiddels al meerdere optredens heeft gegeven, met als eerder hoogtepunt het concert op Oerol.

De middag wordt al veel eerder gezellig bij Dak Rotterdam dat om 14.00 uur al opent. Entree kost 4,50 euro. Kom op tijd zodat je niet in de rij belandt! Meer informatie op: www.dak-rotterdam.nl en https://www.instagram.com/dakrotterdam/