Enes Yigit in paneldebat over Arbeidsparticipatie op ons congres

UPDATE: Het congres ‘Nieuwe Rotterdammers: Denken Doen Beslissen Mee!’ dat wij gaan organiseren in Debatpodium Arminius wordt verplaatst naar 16 juni 2022. Vrijwel al onze energie en tijd gaat nu naar de opvang en ondersteuning van vluchtelingen uit Oekraïne. Het organiseren van een groot evenement is hier op dit moment niet mee te combineren.

Enes Yigit van DENK heeft toegezegd om deel te nemen aan het paneldebat Arbeidsparticipatie dat op het programma staat tijdens ons congres Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee! Met zijn ervaring als Rotterdams politicus op het gebied van werk, inkomen en migratie kan hij zeker een interessante bijdrage leveren.

Enes (30) woont in Rotterdam en heeft sociologie en bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Na het behalen van zijn masterdiploma ging hij als beleidsadviseur aan de slag in de Tweede Kamer. Hier was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles: Buitenlandse Zaken, Defensie, Justitie & Veiligheid en Sociale Zaken & Werkgelegenheid.

Sinds maart 2018 is hij gemeenteraadslid in Rotterdam. Als raadslid is hij woordvoerder: Onderwijs, Cultuur, Sport, Werk & Inkomen, Armoede & Schuldhulpverlening, Asiel & Migratie. “Wij zijn superblij dat Enes Yigit vanuit de Rotterdamse politiek deelneemt aan onze paneldiscussie omtrent de arbeids- en opleidingsparticipatie van nieuwe Rotterdammers in Rotterdam!” meldt de commissie van ervaringsdeskundigen dat het congres organiseert.

Meld je aan!
Het congres Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee! is op donderdag 7 april 2022 van 9.30 tot 17.00 uur in Debatpodium Arminius. Het congres gaat over de vraag: hoe kan het Rotterdamse werkveld nog beter aansluiten bij de belevingswereld en de vraagstukken van statushouders zelf? Ervaringsdeskundigen bespreken het antwoord op deze vraag graag samen met u!

De thema’s die centraal staan tijdens het congres zijn Arbeidsparticipatie en Gezondheid. Hoe werkt, bijvoorbeeld, het systeem tegen bij het vinden en behouden van werk? Wat kunnen werkgevers en nieuwkomers doen voor een goede match? Op het gebied van gezondheid komen subthema’s aan de orde zoals, wat is het belang van tolken in de zorg, hoe om te gaan met vaccinatie-angst en hoe verminderen we depressie onder Eritreeërs?

Een commissie van ervaringsdeskundigen komt momenteel wekelijks samen om het congres inhoudelijk vorm te geven en een mooi programma met interessante sprekers op te stellen. Leila Prnjavorac en Nour Alzaman hebben al toegezegd. Als zij meer nieuws hebben, laten we het u meteen weten!

Nog niet gereserveerd voor ons congres? Meld je snel aan via onderstaande knop!

SamenDoorSamen wordt mogelijk gemaakt door: