Een mooie kraam op de markt dankzij microkrediet van Pachachaca

Het gaat heel goed met Luzmila, een van de deelnemers die onze zusterorganisatie in Peru Pachachaca heeft ondersteund met microkrediet. Haar kraam met offergaven en natuurlijke medicijnen op de grote markt in Calca ziet er prachtig uit en de zaken gaan goed. “Al is er ook veel concurrentie”, zegt Luzmila.

Als werkende moeder heeft Luzmila het zwaar gehad. Tijdens de pandemie werd het moeilijker om haar waren te verkopen. Ze maakte gebruik van de hulppakketten die Pachachaca dankzij partners en ook haar Nederlandse donateurs kon verstrekken.

Met het microkrediet kocht Luzmila nieuwe producten in Lima en gaf ze haar stand een flinke make-over met nieuwe schappen en groot bord met haar naam en contactgegevens. “Zo kan ik mijn producten veel beter presenteren”, zegt Luzmila trots.

Goede toekomst
Haar kraampje is prachtig om te bezoeken, met alle kleuren en geuren van kruiden, natuurlijke medicijnen, kaarsen, wierook, palo santo en andere producten die een grote rol spelen in de cultuur van de Andes als offer of geschenk aan Pachamama.

Pachachaca is belangrijk voor haar, zegt Luzmila. “Mijn kinderen krijgen buitenschoolse bijles, wat hun kansen op een goede toekomst vergroot. Zelf kan ik gebruik maken van het spreekuur van psychologe Roxana. En via het project kan ik workshops volgen en nieuwe dingen leren.”