Een mooie dag in de Voedseltuin met de Rabobank

Via ons programma SamenDoorSamen maakte een groep Rotterdamse nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond vorige maand kennis met medewerkers van de Rabobank – en omgekeerd – in Voedseltuin Rotterdam.

Samen een beetje werken in en rond de Voedseltuin, zelf soep maken en vooral veel tijd nemen om nieuwe mensen te ontmoeten met een heel andere achtergrond. Dat waren de hoofdingrediënten van een heel zonnige middag in september.

‘Lullen en poetsen’ dus eigenlijk! De zon scheen volop, de klusjes waren voor het uitkiezen en de Voedseltuin is een fijne plek in een gebied waar je het niet meteen zou verwachten (achter Marconiplein), met ook nog een goed verhaal over gezond eten voor mensen in armoede en met betekenisvol vrijwilligerswerk.

Naast actieve deelname aan een leuke middag werd door de mannen van de Rabobank ook nog een leuke financiële bijdrage toegezegd voor ons project Met Taal Op Orde, gericht op taalontwikkeling, netwerken en financiële zelfredzaamheid.

Dank alle deelnemers, Rabobank (o.a. ook Willem H. Groenendijk), collega Mosab Anzo en natuurlijk Tineke van der Burg en Meriam Beek van de Voedseltuin.

De soep en de samenwerking smaken naar meer!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: