Een inspirerende middag met Vanessa en Fiona van Lede en Joris Luyendijk

Stichting Mano kreeg afgelopen vrijdag interessant bezoek van Vanessa en Fiona van Lede en schrijver/journalist Joris Luyendijk. Hun interesse voor de stichting was gewekt vanuit FondsDBL en daarom wilden zij heel graag eens een kijkje nemen op de werkvloer en kennismaken met deelnemers en medewerkers.

Na een introductie over Stichting Mano en gesprek met ervaringsdeskundige Rasha en directeur Lieke, onder het genot van de cupcakes en brownies verzorgd door deelnemer Fatima (Tima), gingen de bezoekers ook langs op de redactie van De Nieuwe Rotterdammert waar zij geïnterviewd en gefotografeerd werden door redactieleden Batoul, Dareen en Mery.

Doordat schrijver en journalist Joris Luyendijk vele jaren in het Midden-Oosten heeft gestudeerd, gewoond en gewerkt, werd er al snel veel in het Arabisch gekletst en gelachen met de deelnemers afkomstig uit Syrië die interviewden of hun verhaal vertelden.

Ook werd kennisgemaakt met medeoprichter Liesbeth die inmiddels familiehuis Pachachaca runt in Calca (Peru), maar die als fondsenwerver en adviseur nog altijd belangrijk werk verricht voor de stichting.

“Een hele bijzondere en interessante middag. Wat een veerkracht hebben de Syriërs. Erg indrukwekkend”, schrijft Luyendijk na afloop. “Een inspirerende middag en wat een passie en ondernemingslust van Fatima!” stelt Vanessa van Lede.

Wijlen Kees van Lede, echtgenoot en vader van respectievelijk Vanessa en Fiona van Lede, schreef samen met Joris van Luyendijk het boek ‘Pessimisme is voor losers’. De opbrengst van het boek werd, via FondsDBL dat het bedrag verdubbelde, gedoneerd aan de taalprojecten van Stichting Mano. De familie Van Lede is nauw verbonden met FondsDBL.

Het interviewartikel van De Nieuwe Rotterdammert volgt binnenkort.