Een adembenemend maar ontspannen potje lasergamen

Adembenemend was het en wat een adrenaline! Zo luidden de reacties na een middag lasergamen die onze projectmedewerkers Batoul, Iman en Dareen hebben georganiseerd voor vrouwelijke statushouders die momenteel op cruiseferry Silja Europa verblijven. Het doel was om de onderlinge banden te versterken en wat te ontspannen. “Het was wel spannend maar iedereen was super blij.”

Het doel van deze activiteit was de onderlinge communicatie en banden te versterken, maar ook om gevoelens van eenzaamheid en isolatie te verminderen en samen momenten van plezier en te beleven en de stress te verminderen, vertelt activiteitenbegeleidster Batoul. “En dat is goed gelukt want het was leuk en gezellig. We hadden heel veel lol samen.”

Twintig vrouwelijke bewoners deden mee en de sfeer was heel goed. “Het was een groot avontuur in het ruim van schip de Zwarte Zwaan waar Lasergame Rotterdam zich bevindt bij de Parkhaven. “Tijdens de rustperiodes was er wat te drinken en konden de teams alle ervaringen uitwisselen. Een geweldig ervaring voor iedereen.”

Silja Europa
Gemeente Rotterdam heeft ons ingeschakeld om op cruiseferry Silja Europa dagactiviteiten te organiseren voor 1500 statushouders. Vanaf eind 2021 zijn wij via de gemeente actief in het organiseren van dagactiviteiten in verschillende noodopvanglocaties in Rotterdam. Naast activiteiten hebben wij ook al veel ervaring opgedaan met het organiseren van een spreekuur en praatgroepen ter mentale ondersteuning.

Eerder waren wij ook al actief op cruiseschip De Volendam, eveneens in de Merwehaven, waar vorig jaar zo’n 1200 mensen uit Oekraïne tijdelijk verbleven. Ook toen organiseerden wij samen met partners verschillende dagactiviteiten.