Druk bezocht Digi-Taalfestival is echt een feest

Het Digi-Taalfestival is afgelopen woensdag een mooi, groot feest geworden op het Noordplein! Stichting Mano organiseerde het festival dat de aandacht vestigde op Laaggeletterdheid met partners Bibliotheek Rotterdam, DOCK, SOL, Alsare en Stichting Lezen & Schrijven.

Met zijn allen pakten we flink uit met springkussens, popcorn, heerlijke koffie van een echte Barista, een voorleeshoek waar de voorlezers van de VoorleesExpress actief waren en niet te vergeten de jeugdwerkers van SOL die allerlei knutselactiviteiten en letterspellen hadden georganiseerd voor de kinderen. Ook was er een ware Gruffalo aanwezig en werd er voorgelezen uit het Gruffaloboek.

Naast de Kidszone konden volwassenen informatie krijgen bij de informatiezone over wat Stichting Mano, Alsare, DOCK, SOL en Bibliotheek Rotterdam aanbieden op het gebied van taallessen en activiteiten en dat je bij de Informatie Digitale Overheid (IDO) bij de bibliotheek terecht kunt met mogelijke brieven van overheidsinstanties.

Escape Koffer
Bij de Inspiratiezone kon je met de Escape Koffer van Stichting Lezen en Schrijven aan de slag. De Escape Koffer laat mensen ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Spelers lopen vast in taal en merken hoe frustrerend dit kan zijn. Een betekenisvolle ervaring die bijdraagt aan meer begrip.

Het festival werd druk bezocht en werd georganiseerd in het kader van de Week van Lezen en Schrijven.